DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
ACZ ZARİFOĞLU
ACZ ZARİFOĞLU
Giriş Tarihi : 09-06-2020 12:53

Zarif,Naif Ve 7 Güzel Adam İle Zarifoğlu

Kırlarda çiçekler Cahit’siz açıyor!

 

“Bir duruşu olmalı insanın;
Bir bakışı
Bir anlayışı
Bir aşkı
Bir davası olmalı…” olmalı diyordu bundan tam 33 yıl önce…

1 Temmuz sıcağında Ankara’da Dünya’ya geldi. Şanlıurfa’da başlayan Eğitim öğretim hayatı Kahramanmaraş’ta Lise ile devam etmişti.

İşte bu süreçte lise yıllarında amatör çizimler ve şiir yazmaya başlamıştı. Liseli yıllarında kendisine arkadaşları “Aristo “ diye seslenirdi. Lise yıllarında dersine giren hocaları o’nun gelecekteki yazı hayatının da şekillendirmişti.

Rasim Özdenören,Alaeddin Özdenören,Erdem Bayazıt, Mehmet Akif inan ile arkadaşlıkları bu dönemde başlamıştı.

1961 yılında İstanbul Üniversitesi alman Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Şair ve yazarlık hayatına son şeklini Üniversite yıllarında yakinen takip ettiği Necip fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç etkili olmuştur.

“ 7 Güzel Adam” adıyla anılan isimler Türk edebiyatına damga vuran Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay bu dönemin altın başaklarıdır.

1973’te yazdığı “7 Güzel Adam” adlı eseri kendi parasıyla bastırmış… ve bu eser çok büyük bir ses getirmiştir.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, ikinci dönem eserlerinde özellikle Abdulhakim Arvasi Hazretlerinin mana deryasından beslendiğini görürüz.

-:Bana, yakan gözlerle, bir kerecik baktınız,
Rûhuma büyük temel çivisini çaktınız…diyerek bu etkiyi Üstat en üst perdeden dile getirir.işte bu süreçte Üstat Necip Fazıl Kısakürek, Lise’li yıllarında “Aristo” diye ünlenen Zarifoğlu’na “Artist” diye seslenerek yeni bir dönemin ışığını yakmıştır.

Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin manevi gemisi Necip fazıl Kısakürek için nasıl güvenli bir liman olmuş ise aynı şekilde Zarifoğlu içinde mana yüklü şiirlerinin ilham kaynağı olmuş. ve Abdülhakim arvasi hazretlerinin soyundan gelen Berat hanım ile evlilik süreci gerçekleşmiş; şahitleri de Necip fazıl Kısakürek olmuştur.

1971 yılında Üniversite mezuniyeti 1973’te yedek subaylık ve Kıbrıs barış Hareketi ve 1975 te askerlik görevini Kıbrıst’a tamamlayan Zarifoğlu Milli Gazete ve Yeni Devir gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Edebiyat ve Kültür alanındaki çalışmaların Milli ve manevi bir ikliminde gerçekleşmesi noktasında çalışma yürüten Necmeddin Erbakan ,

bu dönemde M.Akif İnan,Rasim Özdenören,İsmet Özel ve Zarifoğlu gibi önde gelen yazarlar ile sık sık toplantılar icra eder; 7 Güzel Adam, gençliğin yetişmesinde yazdıkları ile model olması için gayretli çalışmalar ortaya koymuştur. İlhamı ele geçiren Abdurrahman Cahit Zarifoğlu şiirleri ile bir neslin mana deryasını oluşturmuştur.

 

 

[Seçkin bir kimse değilim.
İsmimin baş harfleri ACZ tutuyor.
Bağışlamanı dilerim…!!!

diyerek zarif,naif bir nida ile çağları delen haykırış, bugünde etkisini korumaktadır.

 “Bir değirmendir bu Dünya, öğütür bir gün bizi... “ demişti. Öyle de oldu.!

Hastalık sürecinde pankreas kanseri olduğunu öğrenen Zarifoğlu,  Rasim Özdenören’den fıkra anlatmasını ister, çocuklara gülümser. Ölümün yaklaşmasının verdiği hüzünle ona refakat eden Erdem Bayazıt’ın elinden tutar bir gün, “Erdem” der 

“Kırlarda çiçekler artık bensiz açacak.” Ve 7 haziran 1987 ‘de vefat etti.

 

Selam ve dua ile

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA