DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ahmet ÖZTÜRK
Ahmet ÖZTÜRK
Giriş Tarihi : 10-02-2018 11:54

Onsuz bir asır!

Ben siyaseti Abdülhamid’den öğrendim:

 Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam Halifesi olan Sultan ll. Abdülhamid Han 10 Şubat 1918’de hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bugün ölümünün yüzüncü sene-i devriyesidir. (Rahmetullahi aleyh)

Almanya İmparatorluğu’nun ilk şansölyesi (Başbakan) Otto von Bismarck şöyle der: ‘’ Ben siyaseti Sultan Abdülhamid’den öğrendim’’ ve yine der ki: ‘’Dünya da 100 gram akıl varsa, bunun 90 gramı Abdülhamid de, 5 gramı bende, kalan 5 gramı da diğer dünya devlet liderlerinde dir!!!

Sultan ll. Abdülhamid Han tahtta olduğu zaman bu ülke tam 13 milyon kilometre kareydi! Siyasi dehasıyla 33 yıllık saltanatında İmparatorluğu’nun ömrünü yaklaşık 50 yıl uzattığı, çoğu araştırmacı ve tarihçiler tarafından kabul edilmektedir!!!

İttihat ve Terakki zihniyetinin, tahtından ettiği bu büyük sultandan sonra ülkenin başına gelmeyen felaket kalmamıştır. 27 Nisan 1909’da hain bir darbe sonucu tahtından indirilmiş ve Selanik’e sürgüne gönderilmiştir.

Ülke cihan harbine girmiş üyük yenilgiler almış, bu gün dünyanın enerji kaynağı olan petrol kaynaklarının çoğu düşman eline geçmiş ülkenin toprakları işgale uğramış ve 783 bin kilometrekarelik bir ülke haline gelmiştir!!!

O dönem Garp (Batı) kafasıyla yaşayan hemen herkes sultana karşı muhalif durmuş ve tahtından indirmek için elinden geleni yapmıştır. (Sonradan çoğu pişman olmuşlardır)

Sultanın muhalifleri arasında tüm İttihatçılar, Said’i Nursi, (sonradan Urfa’ya dönerken torunlarından helallik isteyecektir) hatta İslamcı şair olarak kabul edilen Mehmet Akif bile vardı.

Bugün, uğradığı büyük iftiralardan biri halkını eğitimsiz ve cahil bırakmasıdır. Hâlbuki durum öyle değil aşağıdaki gibidir.

Türkiye, Abdülhamid Han dönemiyle kıyaslanabilecek bir okullaşma düzeyine ancak 1950'li yıllarda ulaşabilmiştir. Mesela 1895'te TC sınırlarına tekabül eden bölge de bine yakın (835) rüştiye (ortaokul) ve idadi (lise) bulunuyorken, 1923'te bu sayı 95'e düşmüştür. 1895'de ki yüz bine yakın öğrenci sayısı (97.837), 1950-51 sezonunda aşağı yukarı aynı seviyede seyretmektedir (90.356). Öncesiyle kıyasladığımızda Abdülhamid Han döneminde ki eğitim patlaması daha görünür hale gelir. Tahta geçtiği yıl 250 olan rüştiye sayısı 1909'da 900'e, 6 olan idadi sayısı 109'a çıkmıştır. 1877'de İstanbul'da sadece 200 tane modern ilkokul varken 1905'te 9 bine çıkmıştır. Her yıl ortalama 400 ilkokul açılmıştır ki, bu Cumhuriyet döneminde bile kırılamamış bir rekordur!!! (Suffagah)

Kız çocuklarının okutulduğunu gösteren bir resim

(Derin Tarih Dergisinden Şubat 2018 Sayısı)

Sultan Abdülhamid döneminde Hukuk, Güzel Sanatlar, Ticaret, Yüksek Mühendislik, Mülkiye(Siyasal Bilgiler), Maden, Tıbbiye ve Haydarpaşa Askeri Tıp Fakültelerini açılmış, Dârülmuallimât’ı (Kız Öğretmen Okulu) açılmış, Hicaz Demiryolu hizmete girmiş, Hamidiye Kâğıt Fabrikası, Ziraat Bankası kurulmuş, Darülaceze (kimsesizler yurdu) hizmete girmiş, Muhasebat Divanı (Sayıştay)  ve daha yüzlerce projeyi hayata geçirmiştir.

Alman yazar Adalbert Graf Sternberg’in  de dediği gibi "Bugün bütün her şeyin günahı Sultan Abdülhamid’e yüklenmektedir; fakat tarih onu pek çok şeyden azad edecektir"!!!

Hakikaten de tarih Sultan Abdülhamid Han’ı pek çok şeyden azad etti ve etmeye de devam edecektir!!!

Rıza Tevfik Bölükbaşı’nın sultanın ölümünden sonra yaşadığı pişmanlık üzerine yazdığı şiirin bir kısmı şöyledir;

Neredesin şevketli Sultan Hamid Han?!

Feryadım varır mı bârigâhına?

Ölüm uykusundan bir lahza uyan,

Şu nankör milletin bak günahına.

                  ***

Tarihler ismini andığı zaman

Sana hak verecek ey koca Sultan!

Bizdik utanmadan iftira atan

Asrın en siyasi padişahına.

                 ***

Padişah hem zalim hem deli dedik,

İhtilale kıyam etmeli dedik,

Şeytan ne dediyse biz beli dedik,

Çalıştık fitnenin intibahına!..

                 ***

Divane sen değil, meğer bizmişiz

Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz,

Sade deli değil, edepsizmişiz,

Tükürdük atalar kıblegahına!

                  ***

Bende araştırmalarımın sonucunda diyorum ki eğer Sultan Abdülhamid Han tahtından indirilmemiş olsaydı,  bu ülke ya birinci cihan harbine girmez ya da girseydi böyle büyük bir yenilgiye uğramazdı!!!

Gün gelecek Sultan Abdülhamid’i anlamak, her şeyi anlamak olacaktır. Necip Fazıl Kısakürek

Sultan Abdülhamid’i anlamak dileğiyle kalın sağlıcakla

Araştırmacı - Yazar

Ahmet Öztürk

[email protected]

NELER SÖYLENDİ?
@
Ahmet ÖZTÜRK

Ahmet ÖZTÜRK

DİĞER YAZILARI Hadi Türkiye, Dolar Düşüyor Millet devlet elele! ​Parası Olan Evde, Olmayan Asker de Millet Devam Dedi Siyasetin İki Yüzü Sözde profesör! Fesli kadar başınıza taş düşsün! CHP Yine Hata Yaptı! Son Şans! Sefer Türk Ordusunun, zafer Allah’ın olsun! Biz Kilise Açarken, Onlar Çıplak Müslüman Heykeli Sergiliyor!!! Hani kadın emekçiydi! Bu İş Bir Fetvaya Bakar Güya fatih, Hz. Muhammed’e inanmıyormuş! Bylock Tuzağı ve İade-i İtibar İYİ Parti’nin Seçim Taktikleri Trump’a kırmızı kart! Ne yani ABD veto etmeyecek miydi? Diyanet’ten milli piyango fetvası! İsrail varlığını bize borçludur! ABD Ve İsrail’in Kudüs Oyunu Camilerde Toplanan Yardımlara İsyan Eden İmam Reza Zarrab Amerika’ya bilerek gitti! Vatanım Sensin Ve Çerkezler AK Parti Kasım 2019 Seçimlerini Nasıl Kazanır? Fatih Portakal’ın Gafları Mustafa Armağan’a Destek Erken Seçim Ve İyi Parti Tarihe Olan Saygımız Neler Oluyor Bize -3- İftiracı Ve Korkaksın Ahmet Hakan Hayaldi Gerçek Oldu Demedi Demeyin İdam Lüksün Ve İsrafın Böylesi Beni Karşılayan Rütbeli Olmadı Öde Babam Öde! Yeni Müfredat Neler Oluyor Bize - 2 - Gel de Tarihi Öğren Sadakat yalnız insanlarda mı var? Neler Oluyor Bize -1- Bu dünya size de kalmaz! Zam Zam Zama Zam İki Hanedan Arasındaki Farklar Yıpratılmak İstenen Türkiye Ordusu İsrail’in Mescid-İ Aksa Ablukası İki Melun Bir Arada 15 Temmuz Süleymaniye Camii ve Külliyesi -4- Süleymaniye Camii ve Külliyesi -3- Süleymaniye Camii Ve Külliyesi -2- Süleymaniye Camii ve Külliyesi -1- Oyuncak değil kitap hediye edelim! Ünlü Tarihçilerin Gözünden Osmanlı İmparatorluğu Git Artık Kılıçdaroğlu Türkiye’nin Zaferi Haydi Sandığa Ölen Müslümanlar Chp'nin Günah Karnesi Osmanoğulları -3- Osmanoğulları -2- Avrupa’nın Osmanlı Korkusu Osmanoğulları -1- Evet mi hayır mı? Alem-İ İslam – 2 Alem-i İslam - 1 Dünya’da Terör / Terörizm Halep – Patlamalar - Dolar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA