#Vakit, seçim öncesi verilen bütün sosyal ve ekonomik vaatlerin bir bir yerine getirilme ve yeni yeni projelerin hayata geçirilme vaktidir.
#Vakit, sigorta primlerinin makul bir seviyeye çekilerek istihdamın arttırılması ve işsizlik canavarını boğmak için işsizlik ile mücadele seferberliği başlatma vaktidir.
#Vakit, kayıt dışı çalışan yabancı ve mülteci işçileri kayıt altına alarak hem onların ucuz işçi mağduriyetinin giderilmesi hem de kayıtsız ve ucuz işçi çalıştıran esnaf ile asgari ücretli ve sigortalı işçi çalıştıran esnafın rekabet şartlarını hakkaniyetli bir şekilde dengeleme vaktidir.
#Vakit, esnafın vergi oranlarını en üst ile en alt seviyenin ortalamasına göre sabitleyerek esnafı şahlandırma, bu şekilde vergi kaybını önleme ve hazineye daha fazla vergi geliri sokma vaktidir.
#Vakit, Kıdem Tazminatı Fonu’nu bir önce hayata geçirme ve sistemin daha kayıtlı, daha düzenli ve daha disiplinli bir şekilde, fonda biriken kaynak ile savunma sanayii büyütme, güçlendirme rekabet edebilir hale getirme vaktidir.
#Vakit, asgari ücreti özel sektörde 60, resmi kurumlarda 45 saat üzerinden hesaplayarak üretimi artıracak yeni düzenlemeler hayata geçirme vaktidir.
#Vakit, faizden uzaklaşan ve zekâta mümkün mertebe yaklaşacak bir ekonomik sistemi oturtabilme ve Erbakan’ın Havuz Sistemini uygulamaya koyma vaktidir.
#Vakit, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başına sahasında uzman, dünya eğitim modelleriyle Türk eğitim sistemini karşılaştırarak yeni bir eğitim anlayışı ortaya koyabilecek bir bakan getirme vaktidir.
#Vakit, Kültür Bakanlığı’nın başına gelenek ile gelecek arasına köprü kurabilecek, kadim değerlerimizi herkesin ilgisini çekebilecek bir şekilde günümüze sunabilecek bir bakan getirme vaktidir.
#Vakit, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başına gençlik deyince aklına yalnız ve ancak spor ve beden eğitimi gelmeyen, gençliğin ruhunu milli ve manevi değerlerle doldurmayı şiar haline getirecek bir bakan getirme vaktidir.
#Vakit, toplumun kendisinin ötekileştirildiğini düşünen kesimini de içine alabilecek makul ve yerinde çözümler üreterek sosyal bir barış veyahut sosyal mutabakat projesini hayata geçirme vaktidir.
#Vakit, herkesin başka başka ve farklı farklı tarafından tuttuğu terör meselesi ile Kürt meselesini adam akıllı birbirinden ayırma ve PKK’ya göz kırpan, sıcak bakan, PKK’nın tezleriyle siyaset yapmaya yeltenenlerin asla içinde barınamayacağı, bölgedeki STK’lar ve akil insanların dâhil edileceği bir Çözüm Sürecini devam ettirme vaktidir.
#Vakit, AK Parti ve Erdoğan kazandı diye uzatılmış kamera ve mikrofona “çok üzgünüm” diyerek ağlayan 18 yaşındaki kızın derdi neymiş, şimdiye kadar ne istemiş de yapamamış ve artık ne isteyecek de yapamayacak, bunu da anlamak ve kızımızın gözyaşını silme vaktidir.