DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nurettin VEREN
Nurettin VEREN
Giriş Tarihi : 03-04-2019 08:48

Fitne Katilden Beterdir, Bir Kıvılcım Bir Ormanı Kül Eder

Seçimler bitti, sandıklar açıldı fakat Halk arasında hala ihtilaf devam ediyor ve fitne kapıları aralandı.

Özellikle siyaset ve kanaat önderlerinin, Gazetecilerin çok dikkatli ve titiz davranmaları şöhret ve servet gibi reyting uğruna yanlı yorumlardan, kaçınmaları gerekir.

İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları, büyük beldelerin yöneticileri, bir türlü oturdukları makamı terk etmek istemiyorlar. Büyük bir tedirginlik ve belirsizlik var. Halkın oyları ve tercihleri yeniden istiflenerek itirazlarla seçim, şüpheler içerisinde bırakılarak tekrar sayıma mı gidiliyor. Bu düşüncelerle İslam tarihinde, halifelerin seçimlerinin nasıl olduğunu düşünmek ve araştırmak istedim.

Peygamber Efendimizin vefatından sonra, tereddütlere fırsat verilmeden, Hz. Ebubekir’in hemen Halife seçilmesi ve göreve başlaması, ondan sonraki Hz. Ömer döneminde, Türkiye'nin 5-10 katı kadar ülkenin sınırları geniş bir imparatorluk haline dönüşmüş olmasına rağmen,

Hz. Ömer halkın arasına karışıp halkın dertlerini dinleyerek, onların niyetine göre tavır almayı ve dertlerini dinlemeyi çok arzu ediyordu. Fakat o günkü şartlar için bu mümkün değildi. Değirmen ustası Lül-ü, tarlasının ve çiftliğinin olduğunu, fakat alınan verginin ağır olduğunu söyleyerek, Hz. Ömer'i tehdit ettiği söylenir. Hz. Ömer herhalde bu sözleri bana bir kızgınlık sonucu söylemiştir diye düşünür ve önemsemez.

Hz. Ömer ertesi gün sabah namazını kıldırmak için Mescidi Nebevi'ye gitti, Namaza başlanacaktır, safları düzelttikten sonra beklenmedik bir şey oldu. Lül-ü aniden ortaya çıkarak, iki başlı Hançeri ile halifeye saldırdı ve onu büyük bir çeviklikle 6 yerinden yaraladı. O sırada kendisine mani olmak isteyenlere de hançerini saplıyordu. Birkaç kişiye daha öldürücü darbeler vurdu. Ardından Mescitten kaçmak istedi fakat buna imkân olmadığını görünce intihar etti.

Hz. Ömer'i öldürmeyi iyice kafasına koymuş ve o gece Mescitte gizlenmiş ve hazırlığını yapmıştı. Aldığı Hançer darbelerinden birisi göbeğinin altındaydı ve çift başlı Hançer bağırsaklarına denk gelmişti. Özellikle bu yarısı ağır ve çok ölümcül görünüyordu. Sabah Namazında aldığı bu yara ile yere yıkıldı. Namazı işaret ederek, Abdurrahman Bin Avf’ın kıldırmasını istedi ve evine ağır yaralı olarak götürüldü.

İdarede ve yönetimde boşluk meydana gelmemesi için, her türlü liyakate sahip olmasına rağmen, oğlu Abdullah’ın yerine Halife olması teklifini kabul etmedi. Peygamber Efendimizin çok sevdiği hayatta olan Sahabe-i Kiram’ın oylama yaparak yeni Halifeyi seçmelerini, oğlunun da bu seçimde onlara uymasını istedi. Ölümü anında bile adaleti ve seçimi en net şekilde ortaya koydu.

Toplumun kılcal damarlarında ve derinliklerinde, gayrimemnunların aynı şekilde çok büyük tehlikeler arz ettiğinin araştırılması ve böyle patlama noktasına gelmiş, özellikle üniversitelerin ve askeriyenin içindeki trollerin hazırlıklarından haberdar olunması, olayların çok erkenden önlenmesi ve tedbirlerin acilen alınması meselesi, hafife alınacak bir konu değildir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki  Öğretim üyelerinden birinin, beklenmedik bir zamanda 4 kişiyi katletmesi, üniversite kampüsünde bile eğitim verecek hocaların derdini anlatamadığı ve problemlerinin dinlenmediği için patlama noktasına gelen bu durum ortaya çıkmıştır ve üzeri maalesef örtülmüştür.

Aldığımız istihbaratlara göre, bu gibi patlamaya hazır pek çok Üniversiteler ve askeri kurumlar da, FETÖ’cü öğretim elemanları hala hakimiyetlerini sürdürmektedirler. Başkanımızın acilen bütün üniversitelerdeki öğretim elemanlarının dertlerini ve ihbarlarını dinleyip, FETÖ mücadelesinin buralardan kontrol edilmesine el atması gerekmektedir.

Bu seçimden gerçekten alınacak çok ibretler var. Halkın güven verdiği siyasiler, bu netice ile çok düşünüp yoğurdu bile üfleyerek yemeleri gerekir. Özellikle PKK'ya ve Teröre karşı kazanılan bu itibara rağmen, FETÖ meselesinde rehavet içerisinde hareket edildiği ve ciddi bir netice alınamadığını söyleyebilirim.

Bu mücadelede çokluk değil, nitelik önemlidir. Tedbirsizlik hiç beklemediğimiz başka bir cihetten sıkıntılar oluşturabilir.

Nurettin VEREN

NELER SÖYLENDİ?
@
Nurettin VEREN

Nurettin VEREN

DİĞER YAZILARI Japonya’daki G20 Zirvesinde, FETÖ’nün Üniversiteleri Konuşuldu mu! FETÖ ve ABD’ye Karşı, Net Tavrımızı Koymak Mecburiyetindeyiz! Biz islam’ın oğluyuz diyememenin, kahredici bedeli. Küçük Tavizler Ve Gevşeklikler, Büyük Felaketlere Sebep Olur! İran’ı parçalamak için yapılan, Mekke toplantısı! Türk Milleti, tehditlere ve blöflere, asla boyun eğmez! FETÖ İçinde, Öz Eleştiri Ve Bölünme Başladı mı! Dertsiz, davasız, idealsiz nesiller yetişiyor! Tayyip Erdoğan temizliğe ve arınmaya, kendinden ve yakınlarından başlamalıdır! Dolar sopasıyla, FETÖ iş birliği Ülkenin belini çatırdatıyor! İlahi Adalet, En Büyük Zalimleri Dize Getirir! Dünyamızın adalete, merhamete ve gerçek insanlığa ihtiyacı var! Milletimiz Siyaset İle Tencere Arasında Sıkışıp Kaldı Kuran’ı Kerim’de, kısasla ilgili, pek çok ayet olduğu unutulmamalıdır ​Zalim haçlı dünyasının korkusu, cihat ve şehitlik ruhudur! FETÖ 1979’da Darbeyi Planladığını, İzmir’de Açıklamıştı FETÖ, Örgüt İmamlarını, Rotasyon Sistemiyle Yönetmektedir ABD, FETÖ Aracılığıyla Çin, Hindistan, Pakistan Ve İran’ı Kuşatıyor! Yurtdışındaki FETÖ Tehlikesi, Yurtiçinde Olandan Daha Büyüktür Yerel seçimleri kazanma hırsı ile Doğu ve Güneydoğu’yu kaptırmayalım! FETÖ İle Mücadele 3 Boyutlu Olmalıdır! FETÖ Üniversitelerden, Para Ve Eleman Devşirmeye Devam Ediyor Devleti Ayakta Tutan Adalet’tir Ve En Çok Muhtaç Olduğumuz da, Odur Ülkemize hizmet edecek, hür fikirli ve imanlı nesillere ihtiyacımız var! Unutulan FETÖ Mücadelesini, Yeniden Gündeme Alalım…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA