DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ahmet ÖZTÜRK
Ahmet ÖZTÜRK
Giriş Tarihi : 22-11-2017 13:45

Vatanım Sensin Ve Çerkezler

Sevgili Okurlarım, bir TV kanalında yayınlanan 'Vatanım Sensin' dizisinin önceki bölümünde yer alan bir sahne ortalığı karıştırdı. Dağıstanlı karakter, İngiliz casusu olduğu ve vatana ihanet ettiği gerekçesiyle ağabeyi 'Refik'i başından vurarak öldürdü.

Yayınlanan bu görüntülerin ardından Çerkezler, diziye tepki gösterip boykot kararı aldılar.

Anlatılan döneme bakıldığı zaman; 'Dağıstanlı' karakterinin aslında Çerkez Ethem olduğu, öldürdüğü ağabeyi 'Refik Bey'in ise milletvekili Reşit Bey olduğu anlaşılıyor. Reşit Bey'in kızı ve Çerkez Ethem'in yeğeni olan Güner Kuban, dizideki bu olayın ardından savcılığa şikâyette bulundu.

Peki, Çerkez Ethem ve Ağabeyleri Hain miydi?

Çerkez Ethem’e, ağabeylerine ve Kuva-yi Milliyecilere vatan haini demek palavranın daniskasıdır. Aslında bu yakıştırmanın menşei geçmişe dayalıdır.

Çerkez Ethem ve birçok kişi haksız yere 1 Haziran 1924 tarihinde çıkarılan kararla 150’likler listesine alınmış, vatan haini ilan edilmiş ve 28 Mayıs 1927'de kabul edilen bir yasa ile yurttaşlıktan çıkarılmışlardır. Ülkeye girmeleri dahi yasaklanmıştır.

Başta Kuva-yi Milliye birliklerine komutanlık eden Çerkez Ethem, olmak üzere birçok kişinin 150’likler listesinde yer almasının sebebini 5816 sayılı kanun gereği buraya yazamıyorum.

Ancak şunları yazayım:

Savaş şartları lehimizeyken, Yunan ile harbimiz neden 2,5 yıl sürdü? Her iki ordunun da asker sayısı hemen hemen aynıyken!

Bursa’yı bir mermi dahi sıkmadan neden terk ettik?

Meclis neden İsmet paşanın idamını istedi?

Ricati ben emrettim diyen Mustafa Kemal’e Abdullah Suphi’nin cevabı ne oldu?

Çerkez Ethem ricata neden karşı geldi?

Lütfen yukarı yazdığım maddeleri sahih kaynaklardan biraz araştırın ve bakın Kuva-yi Milliye birliklerine komutanlık eden Çerkez Ethem vatan haini mi yoksa büyük bir vatan kahramanı mı?

Eğer bunu yapar ve elinizi vicdanınıza koyarsanız adım gibi eminim ki Çerkez Ethem’in büyük bir vatan kahramanı olduğuna hükmedeceksiniz!

Çerkez Ethem ve ağabeyi Reşit Bey'in de, içinde bulunduğu kişilerin TBM Meclisinin 30 Mayıs 2016'da aldığı kararla vatan haini olmadıklarının ispatlandığını da hatırlatmak isterim. Anlaşılan dizi ekibi bu kararı görmezden gelmiş.

Sinan Meydan’dan Kimler Atatürkçü Olmaz Nidaları:

Sözcü gazetesi yazarı Sinan Meydan, televizyonda katıldığı halk arenası programında meşhur boş nidalarını attı…

Diyor ki:

Saltanat ve Hilafet özlemi duyandan Atatürkçü olmaz!

‘Lozan’a hezimet’ diyenden Atatürkçü olmaz!

Said-i Nursi’yi, Rıza Nur'u, Necip Fazıl’ı kaynak alandan Atatürkçü olmaz!

Dincilik, mezhepçilik yapandan Atatürkçü olmaz!

Ben de diyorum ki, Saltanat ve Hilafet özlemi duyuyorum, Lozan yalnız hezimet değil çok büyük bir hezimettir, Rıza Nur’u ve Necip Fazıl'ı kaynak alıyorum ve dincilik de yapıyorum. Atatürkçü değilim hele hele Kemalist hiç değilim. Hamdolsun ki, ALLAH’a Antikemalistim.

Kalın sağlıcakla.

Ahmet Öztürk

Araştırmacı - Yazar

[email protected]

NELER SÖYLENDİ?
@
Ahmet ÖZTÜRK

Ahmet ÖZTÜRK

DİĞER YAZILARI Hadi Türkiye, Dolar Düşüyor Millet devlet elele! ​Parası Olan Evde, Olmayan Asker de Millet Devam Dedi Siyasetin İki Yüzü Sözde profesör! Fesli kadar başınıza taş düşsün! Onsuz bir asır! CHP Yine Hata Yaptı! Son Şans! Sefer Türk Ordusunun, zafer Allah’ın olsun! Biz Kilise Açarken, Onlar Çıplak Müslüman Heykeli Sergiliyor!!! Hani kadın emekçiydi! Bu İş Bir Fetvaya Bakar Güya fatih, Hz. Muhammed’e inanmıyormuş! Bylock Tuzağı ve İade-i İtibar İYİ Parti’nin Seçim Taktikleri Trump’a kırmızı kart! Ne yani ABD veto etmeyecek miydi? Diyanet’ten milli piyango fetvası! İsrail varlığını bize borçludur! ABD Ve İsrail’in Kudüs Oyunu Camilerde Toplanan Yardımlara İsyan Eden İmam Reza Zarrab Amerika’ya bilerek gitti! AK Parti Kasım 2019 Seçimlerini Nasıl Kazanır? Fatih Portakal’ın Gafları Mustafa Armağan’a Destek Erken Seçim Ve İyi Parti Tarihe Olan Saygımız Neler Oluyor Bize -3- İftiracı Ve Korkaksın Ahmet Hakan Hayaldi Gerçek Oldu Demedi Demeyin İdam Lüksün Ve İsrafın Böylesi Beni Karşılayan Rütbeli Olmadı Öde Babam Öde! Yeni Müfredat Neler Oluyor Bize - 2 - Gel de Tarihi Öğren Sadakat yalnız insanlarda mı var? Neler Oluyor Bize -1- Bu dünya size de kalmaz! Zam Zam Zama Zam İki Hanedan Arasındaki Farklar Yıpratılmak İstenen Türkiye Ordusu İsrail’in Mescid-İ Aksa Ablukası İki Melun Bir Arada 15 Temmuz Süleymaniye Camii ve Külliyesi -4- Süleymaniye Camii ve Külliyesi -3- Süleymaniye Camii Ve Külliyesi -2- Süleymaniye Camii ve Külliyesi -1- Oyuncak değil kitap hediye edelim! Ünlü Tarihçilerin Gözünden Osmanlı İmparatorluğu Git Artık Kılıçdaroğlu Türkiye’nin Zaferi Haydi Sandığa Ölen Müslümanlar Chp'nin Günah Karnesi Osmanoğulları -3- Osmanoğulları -2- Avrupa’nın Osmanlı Korkusu Osmanoğulları -1- Evet mi hayır mı? Alem-İ İslam – 2 Alem-i İslam - 1 Dünya’da Terör / Terörizm Halep – Patlamalar - Dolar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA