https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-1a1b1b9e0c.png
Orhan SARIKAYA

Adalet Yürüyüşü…

08-07-2017 15:15

Öncelikle, Pazar günü Maltepe’de yapılacak olan Miting ile birlikte Adalet Yürüyüşü’nün son bulacağını tahmin ediyorum. Ancak bu Adalet Yürüyüşü’ne neden, niçin gerek oldu? Buna bakmamız gerekiyor…

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Mit Tırları davasında tutuklanması ile Adalet Yürüyüşü başladı. İyi de ondan önce birçok olay oldu neden Adalet Yürüyüşü yapılmadı?

15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası neden yapılmadı?

Başörtüsü konusunda neden yapılmadı?

Mecliste HDPKK Propagandaları yapılırken neden yapılmadı?

Hadi daha absürt birde örnek vereyim!

HDPKK’lı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın dokunulmazlıklarının kaldırıldığı ve tutuklandığı dönemde neden bu Adalet Yürüyüşü yapılmadı?

Enis Berberoğlu’nu bu kadar özel kılan nedir?

Mahkeme, Enis Berberoğlu’nu çok dikkat edin “VATANA İHANET” suçundan önce ömür boyu ağır hapis cezasına daha sonra ise 25 yıl ağır hapse mahkum etti.

Peki, neden “VATANA İHANET” suçundan mahkum etti?

Mit Tırları davasında, Devletin gizli kalması gereken bilgi ve görüntülerini yaymaktan ve devleti zafiyete uğratmaya çalışmaktan. Peki, kim yaydı bu görüntüleri? Cumhuriyet gazetesi ve o dönemde ki Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar. Kim verdi bu bilgileri Can Dündar’a? Tabii ki Enis Berberoğlu. Zira Can Dündar bu bilgi ve belgeleri mahkeme sürecinin ilk döneminde CHP’li bir Milletvekillinden aldığını söyledi. Daha sonra ise bu ismin Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıktı.

Adalet Yürüyüşü’nün başlamasına sebep olan bu görüntüleri peki kim çekti? FETÖ’nün devlet içerisine sızmış militanları. Kaldı ki şuan Mit Tırları davasına konu olan olaylar silsilesini FETÖ Teröristlerinin yaptığı da mahkemece kanıtlandı.

Enis Berberoğlu nereden aldı peki bu görüntüleri? Direk olarak FETÖ Teröristlerinden mi? Yoksa birileri tarafından Enis Berberoğlu’nun eline mi tutuşturuldu bu bilgi, belge ve resimler? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Adalet Yürüyüşü adı altında 69 yaşında, 450 Kilometre yürütecek kadar panik yaptıran nedir?

Enis Berberoğlu itirafçı olup bu bilgi belge ve resimleri direk FETÖ Teröristlerinden değil de X kişiden aldım derse ne olur?

Muhtemelen, Mahkeme o bilgi belge ve resimleri aldığı kişiyi de kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan “VATANA İHANET” suçundan en az 25 yıl hapis cezası verir.

Adalet yürüyüşü başladığından beri nedense “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker” atasözü aklıma geliyor hep!

Peki, Pazar günü Adalet Yürüyüşü sonlanıp, Maltepe’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Miting yaptıktan sonra ne olacak?

Her şey süt liman mı olacak? Yoksa Türkiye yeni olaylara mı gebe kalacak?

Elbette ki CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe Mitingi sonrası da sansasyonel açıklamalara ve hareketlere devam edecek…

Zira, Ya Enis Berberoğlu itirafçı olursa?!

Peki, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu Adalet Yürüyüşü ile neler istiyor?

Adalet Yürüyüşünün taleplerini ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan ve CHP’lilerden öğrenelim!

1.      20 Temmuz’da konulan ve kendisine göre asıl darbe olan OHAL kaldırılsın!

2.      Basın suçluları serbest bırakılsın! (FETÖCÜ-DHKP-C’li tüm yazar çizerler.)

3.      FETÖ ile mücadele adı altında tutuklananlar serbest bırakılsın!

4.      HDPKK’lı Siyasiler serbest bırakılsın!

5.      HDPKK’lı Yerel Yöneticiler görevlerine iade edilsin!

6.      Türkiye derhal Suriye’den çekilsin!

7.      Katar’da ki Türk Askerinin varlığı sona erdirilsin!

8.      Hükümet istifa etsin ve Tüm partilerin yer adlığı Milli Mutabakat Hükümeti kurulsun!

9.      Avrupa Birliğinin talepleri harfiyen yerine getirilsin!

10.  Suriyeliler ülkelerine geri gönderilsin!

11.  Referandum iptal edilsin ve eski sistem geri getirilsin!

12.  Akkuyu Nükleer santralinin yapımından vazgeçilsin!

13.  3.Hava Alanı inşaatı durdurulsun!

Bu maddelere baktığımızda ise Gezi Kalkışmasında 3 tane ağaç için sözde eylem yapanların aslında “Mesele Ağaç değil, Sen hala anlamadın mı?” sözleri aklımıza geliyor…

Ana hatları ile ilk etapta bu maddelerin yerine getirilmesi ile adalet sağlanacağını iddia ediyor CHP Lideri Kılıçdaroğlu.Bu maddelerin yerine getirildiğini düşünelim biran! Arkasından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan gelecek olan ilk talep ise 15 Temmuz darbe girişiminin yok sayılması ve arkasından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanmasını isteyecektir. Eğer Yüce Divan’da aklanırsa bu defa da AHİM tarafından yargılanmasını ve ceza almasını isteyecektir.

Yürüyüşe başladığında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Sesimi duyun, Adalet için yürüyorum!” demişti. Adalet Yürüyüşünün sonlanacağı Maltepe Mitingi sonrası için yeni bir gezi kalkışması sağlamak ve bu girişimi tüm Türkiye’ye yaymak için Büyük Ada’da bir otel’de FETÖcüler dahil yeni bir tertip komitesi hazırlıklara aslında başlamış oldu. Büyük Ada aslında önemli de bir merkez! Zira 15 Temmuz darbe kalkışmasının planları da Büyük Ada’da yapıldı. Bu otel ve ayrıntılarını ise 26 Temmuz 2016’da Trollenen HoCIA darbesinde sizlere anlatmıştım. O yüzden Büyük Ada ve o Otel önemli!

Zira Büyük Ada’nın ve o Otel’in seçilmesi 15 Temmuz planlayıcıları için ayrıca özel bir algıya ve öneme sahip.

Adalet Yürüyüşüne katılanlar arasında çok enteresan CHP’li ve diğer partilerden enteresan insanların yanı sıra enteresan meslek gruplarından da insanlar var. Mesela Başörtüsü yasağını savunan ve başörtüsüne üniversitelerde savaş açanlar özgürlük ve adalet için yürüyor. Yine aynı keza hapiste kalırsa ölür o kalp hastası denilen HDP’li Ahmet Türk yürüyüşe katılıyor ve baktığımızda capcanlı ve sapasağlam görünüyor. Adalet Yürüyüşüne 2 Milyonluk iletişim faturasını millete ödetenler de adalet için yürüyor! Gerçi hoş CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Siz verdiniz yetkiyi o da kullandı! Vermeseydiniz kullanmazdı!” dememiş miydi? Yine Garsonluktan Katrilyonluk servete ulaşanlar, Hatta rezidans kraliçesi olanlar bile Adalet için yürüyüş yapıyor. PKK’lıların ve DHKP-C’lilerin avukatlığını yapıp onları savunanlar da Adalet için yürüyor…

Adalet Yürüyüşüne destek vermediğini ifade edenlerde var! Bunlardan en enteresan olan ilk isim Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. Adalet Yürüyüşüne neden katılmadığını “Türkiye Barolar Birliğinin, bir siyasi parti faaliyetine katılması doğru olmaz.” sözleriyle açıkladı ancak bazı baroların Adalet Yürüyüşüne katılmasına da “Yürüyüşe bir süre katılıp, özçekim yapıp bunu sosyal medyada paylaşmayı önemli bir eylemin bir parçası olma duygusunu yansıttığı için sıcak karşılıyorum.” diye de ekledi. Asıl demek istediği ise destekliyorum ama CHP Lideri Kılıçdaroğlu bu yürüyüşten velev ki başarılı çıkmazsa CHP’nin yeni lideri olabilmek için hazırım dedi…

Adalet Yürüyüşüne destek vermediğini ifade eden en enteresan isimlerden bir diğeri ise İstanbul Eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal. Adalet Yürüyüşüne neden katılmadığını ise “Ben bu ülkenin bölünmez bütünlüğüyle sorunu olanlarla, Cumhuriyetle ve Atatürk’le sorunu olanlarla, emperyalizmin işbirlikçiliğini yapanlarla yürümem. Oraya gelen bir takım insanların kim olduğu, ne olduğu daha önceden Atatürk ile ilgili neler söylediğini bilmiyor muyuz? Aptal mı herkes? Bir de sen CHP isen, hem ülkenin hem partisinin kurucusunun düşmanı ile yürüyemez. ” sözleriyle açıkladı.

CHP içerisinde bile Adalet Yürüyüşüne destek vermeyen ve bu yürüyüşün aslında Adalet yürüyüşü olmadığını bilen bir grup ve çatlak sesler varken bu yürüyüşe destek veren Avrupa Parlamentosu ise Türkiye’nin AB üyeliğinin dondurulması kararını oyladı ve bu yönde karar aldı. Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri’in sunduğu Avrupa Parlamentosuna sunduğu tasarı nihai bir karar olmayıp, Avrupa Birliğine öngörü niteliği taşıyor. Türkiye’yi ve Avrupa Birliğini bağlamasa bile Türkiye’nin ileriki dönemde önünü kesme açısından önem taşıyor…

Asıl soru ise şu!

Peki, tüm bu istek ve talepler velev ki yerine getirilirse ne olur?

İşte o zaman Türkiye’de herkes Adalet için yürüyüşe değil, Herkes kendi Adaletini aramak için yollara düşer…

Orhan SARIKAYA

 

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi? Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Trump Papazı Buldu Kaos’un Algı Operasyonu… Yalnızım Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… 30 Dakika! Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! İhale+AKP=FETÖ Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur! Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları