Ekonomi
Giriş Tarihi : 12-11-2020 08:30   Güncelleme : 12-11-2020 08:30

Eylül ayında Samsun’da 5 firma yatırım teşvik belgesi aldı!

Eylül ayında Samsun’da 5 firma yatırım teşvik belgesi alarak istihdam odaklı yeni yatırım faaliyetlerine başladı.

Eylül ayında Samsun’da 5 firma yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun’da Eylül ayında yatırım teşvik belgesi alan firmalar ve aldıkları yatırım teşvik miktarları şu şekilde belirlendi;

AS Çelik Döküm İşleme Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi,

İmalat, metallerin dövülmesi, preslenmesi, baskılanması ve yuvarlanması toz metalürji konusunda toplam 7 milyon 645 Bin 280 TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı.

Yerli sermaye ile komple yerli yatırımın teşvik destek unsurları ise 3 yıl sigorta pirim işveren hissesi, yüzde 55 verdi indirimi, gümrük vergi muafiyeti ve KDV istisnası olarak belirlendi. İstihdam kapasitesi de 60 kişi olarak tespit edildi.

Defne Green Metal Sanayi ve Tic. Ltd. Şti,

Ev aletleri imalatı konusunda 2 milyon 132 bin 149 TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı.

Yabancı sermaye ile bölgesel destek sınıfının destek unsurları 6 yıl sigorta pirim işveren hissesi, yüzde 70 verdi indirimi, gümrük vergi muafiyeti ve KDV istisnası ve faiz desteği olarak belirlendi.  İstihdam kapasitesi de 5 kişi olarak belirlendi.

MELPA Döküm Metal Otomobil Makine Techizat San. Tic. Ltd. Şti, imalat, metallerin dövülmesi, preslenmesi, baskılanması ve yuvarlanması toz metalürji konusunda toplam 5 milyon 76 bin 73 TL’lik yatırım için teşvik belgesi aldı.

Yerli sermaye komple yerli yatırımın teşvik destek unsurları ise, sigorta pirim hissesi 5 yıl, vergi indirimi yüzde 60, YKO yüzde 25, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve faiz desteği olarak tespit edildi. İstihdam kapasitesi ise 25 kişi olarak belirlendi.

MediMall Medikal Sağlık Ürünleri, tekstil İmalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti,

Yerli sermaye ile imalat ve tıbbi ve cerrahi teçhizat ile ortapedik araçların imalatı konusunda 2 milyon 580 bin 500 TL’lik yatırımı için teşvik belgesi aldı.

Teşvikleri sigorta primi işveren hissesi 7 yıl, vergi indirimi yüzde 80, YKO yüzde 40, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ver KDV istisnası olarak tespit edildi.  İstihdam kapasitesi  15 kişi, toplam kapasitesi ise yılda 110 milyon tıbbi malzeme üretimi olarak belirlendi.

İYS Teknik İnşaat Mühendislik Sanayi Tic. Ltd. Şti,

Yerli sermaye ile metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı konusunda 11 milyon 121 bin 409 TL’lik teşvik belgesi aldı.

Teşvikleri sigorta primi işveren hissesi 6 yıl, vergi indirimi yüzde 70, YKO yüzde 30, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ver KDV istisnası olarak tespit edildi. İstihdam kapasitesi 30 kişi olarak belirlendi.

Samsun Üçer Grup Taahhüt Turizm San. Tic. Ltd. Şti,

Yerli sermaye ile imalat, inşaat kerestesi ve doğrama imalatı konusunda 5 milyon 485 bin TL’lik teşvik belgesi aldı.

Teşvikleri sigorta primi işveren hissesi 5 yıl, vergi indirimi yüzde 60, YKO yüzde 30, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ver KDV istisnası olarak tespit edildi. İstihdam kapasitesi 10 kişi olarak belirlendi.

Nazenin Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti,

Yerli sermaye ile hizmetler, oteller, moteller, pansiyonlar, kamplar ve diğer konaklama yerleri modernizasyonu konusunda 1 milyon 112 bin 100 TL’lik yatırım tutarlık teşvik belgesi aldı.

Teşvikleri sigorta primi işveren hissesi 5 yıl, vergi indirimi yüzde 60, YKO yüzde 25, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ver KDV istisnası olarak tespit edildi. İstihdam kapasitesi 3 kişi olarak belirlendi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN