DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ali Can AKKAYA
Ali Can AKKAYA
Giriş Tarihi : 14-03-2019 09:01

İnanır, Sabreder Ve Gereğini Yaparsanız…

Yeni nesli tarif ederken okyanusun ortasında bir gemi düşünün, her türlü imkâna sahip lüks bir gemi; ama dümeni yok, pervanesi yok. Geminin suyun üzerinde durma yasası şöyle dursun hareket etmesi için dümen ve pervane gerekir. Birinden biri olmazsa diğer şeylerin bir manası yoktur. Ancak yeni neslin ne dümene ihtiyacı var ne de pervaneye çünkü gidecek bir rotası yok.

 Şimdilerde doğuyor, iyi ihtimal bir parça sokakta ama genelde telefon, tablet başında büyüyor, bir üniversiteyi bitiriyor sonra KPSS ve işsizler kervanına güzelce bir üye kaydı yaptırıyor, bir zaman sonra iş, eş, çoluk çocuk derken bir ömür geldi geçti geçmiş olsun.

Benim derdim böyle klasik bir şeyler anlatıp da yeni bir şeyler bulmuş havasında olmak değil elbet. Şimdi gelelim meseleye bu gençler neden rotasız? Neden mutsuz? Neden umutsuz? Şu sıralar herkeste çalışmadan kısa yoldan zengin olma hayalleri var. Yani hem çalışmayacaksın hem de hemen anında köşeyi döneceksin. 2’si 1 arada seviyoruz biri eksik olamazdı. Şimdi bu abilere, ablalara bir sürü tavsiye vermek mümkün ama sabah 6 akşam 8 bir işe girdiklerinde hayatın böyle 2’si 1 arada olmadığını zaten görecekler. Şimdi bu arkadaşlar rotasız ve mutsuz olanlar; ama benim asıl seslenmek istediğim umutsuz olanlar.

Sevgili kardeşim biliyorum aklındakiler bir derya, bir dünya, bir sonsuzluk… Bir şeyler yapmak, değiştirmek veya düzeltmek istiyorsun ama nereden başlayacağım? Acaba geç mi kaldım? Nasıl yapacağım? Yapabilir miyim ki? Diyorsun. Tam da bu noktada dur kardeşim, bak sana ne anlatacağım:

600’lü yıllarda bir yanda dünyanın sahibi Roma İmparatorluğu diğer yanda büyük bir Pers Sasani Devleti. Yani şimdilerin ABD’si ve Rusya’sı. Bunlar ne derse o oluyor. Bu iki süper gücün dünyasında kimsenin umurunda olmayan Arap Yarımadasında peygamberimiz ve sahabeler, Mekkeli müşriklere karşı Hendek Savaşı için hazırlık yapıyor. Yani şimdilerin Ruanda’sındaki Tutsiler ile Hutuların savaşı gibi kimsenin bilmediği ve ilgilenmediği bir savaş. Her neyse bu önemsiz gibi gözüken savaşın hazırlığında o kavurucu çöl sıcağı altında peygamberimiz ve bir avuç sahabe hendek kazıyorlar.  Kazarken peygamberimiz sahabeye dönüp “Her kim ki inanır, sabreder ve gereğini yaparsa Roma ve Sasanilerin mirasına sahip olacaktır.” diyor.

Bir avuç insan arasında olan ve adı bile bilinmeyen bir savaşın ganimeti nasıl olur da koskoca Roma’nın ve Sasanilerin mirası olabilir? Hem de hendek kazarak bu ganimet nasıl elde edilebilir? Çok değil 20-25 yıl sonra hendek kazan sahabelerden biri Hz. Ömer Sasani Devletini yıkıyor. Bir diğer hendek kazan sahabe Eyyub el Ensari, hani Hicret zamanı peygamberimizi evinde misafir eden, Roma İmparatorluğunun ve Dünyanın başkenti İstanbul’u fethe gidiyor, İstanbul surları önünde namaz kılıyor.

Değerli kardeşim atı alan Üsküdar’ı geçti mi geçmedi mi bunun bir önemi yok. Hayallerini gerçekleştirmeye giden yol inanmaktan, bir şeyler yapmaktan ve de sabretmekten geçiyor. Bu yolda yaptığın şeyler hayallerinin yanında ufak gözükebilir, zor ve zahmetli gelebilir ve sana köstek olacak birçok kişi de olabilir; ancak o kavurucu çöl sıcağında hendek kazmadan Roma’nın mirasına gidilemez.

İmza hayalleri adına bir şeyler yapmaya bu yazıyı yazarak başlayan yakışıklı bir siyasallı.

Ali Can AKKAYA                                                                                                                                             

[email protected]

NELER SÖYLENDİ?
@
Ali Can AKKAYA

Ali Can AKKAYA

DİĞER YAZILARI Ruh gıdası beden gıdası derken siyaset!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
BİYOGRAFİ
SAMSUN
SAMSUN
RÖPORTAJLAR
SAMSUN
SAMSUN
ARŞİV ARAMA