Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-04-2021 09:16   Güncelleme : 05-04-2021 09:17

Hakiki Hayal İle Sahte Hayal!

Hakiki Hayal İle Sahte Hayal!

Kimse sevmediği bir şeyin hayalini kurmaz. İnsanlar sevdikleri özledikleri şeylerin hayalini kurarlar. Hayalini kurduğumuz yada hayaline daldığımız o kadar çok şey var ki ''DÜNYADA'' saymakla bitmez. Sevdiğimiz hayaller sürekli bizi meşgul eder bizden ayrılmazlar. Dünyada daldığımız ve kurduğumuz hayaller aslında bizim gizli putlarımızdır. Bu yüzden kurduğumuz hayaller çok önemlidir. Bu hayaller ya bizi biz edecek yahut da bizi yok edecek değerlerdir. 

Sevdiğimiz hayallerimizi kimseye söylemeyiz. Çünkü içimizdeki hayaller bizim oyuncak bebeklerimiz gibidir. O yüzden kimseyle paylaşmayız. Herkesin süret sandığı içinde gizlediği örtülü bir hayali vardır. İşte insan bu hayallerinin yüzünden peçeyi açıp içinde ne olduğunu tekrar tekrar gözden geçirmelidir.

İnsan önce içindeki en sevdiği hayali bir köşeye ayırsın. Diğerlerini bir bir sıraya koysun.Baştacı yani sultan olan hayal hangi hayalmiş onu belirginleşsin. O hayali ile sessiz dilsiz konuşsun. Onu soysun çıplak bir hale getirsin ne var ne yok bir bir görünsün. Sihri ve ya sırrı ne imiş ortaya çıksın. O latif sürette gizlenen maksadı bulsun.

Yalan hayal ile hakiki hayal arasındaki farkı iyi anlamak temyiz aklın görevidir  Nefsin Hayali ile ruhun hayali, birbirine tamamen zıdtır. Bu iki hayal, vasıfları ve unsurları sebebiyle ayrılır. Çünkü biri arzdan yani topraktan diğeri arş ve üzerindeki mukaddes nurdan gıdalanır. Bu yüzden kurduğumuz ve daldığımız hayallerin ''kim içinmiş ve ne içinmiş'' olduğu çok önemlidir...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN