Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 26-09-2022 13:13   Güncelleme : 26-09-2022 13:13

İngilizce Gramer Kaidelerinin Türkçenin Gramer Kaidelerini İşgali

“Türkçeyi Bozmak, Yozlaştırmak ve Kimlik Kaybına Yönelik 9 Hata” başlıklı yazımızı, 26 Kasım 2020’de yazmıştık. Konunun büyük önemine binaen ve “tekrarda fayda var” geleneğimizden hareketle, adı geçen yazımızı, yukarıdaki yeni konu başlığı altında, eski yazımıza yeni ilaveler de yaparak siz okuyucularımızın hizmetine yeniden sunuyoruz.

İngilizce Gramer Kaidelerinin Türkçenin Gramer Kaidelerini İşgali

Bir milleti meydana getiren en asli kültür unsuru milli dilidir. Her milli dil  bir millet delmektir.

Dünyada “saf dil” yoktur. Saf dil, kabile dili olup dillerin en ilkelidir. Her dil, ihtiyacına göre başka dillerden kelimeler olabilir. Alınan kelimeler, dilde karşılığı olmayan kelimelerdir.  Milli dil hassasiyeti yüksek  olan milletler, karşılıkları olmayan yabancı dilden kelimelere bile kendi dillerinden karşılıklar bulmaya çalışırlar. Milli dilin korunması ve zenginleştirilmesi  için   en iyisi de zaten budur. 

Milli dillerin  başka dillerden hiçbir zaman alamayacakları  ise, gramer kaideleri veya usulleridir. Çünkü, bunlar o dillerin tamamen  ana farklılık özelliklerini  yaşatan halleridir. Bizim dil uzmanlarımız Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş, Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kaplan, Peyami Safa’nın sık sık dile getirdikleri üzere  bir dilin başka dillerden kaideler  alması demek, o dili i öldürmek demektir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN