Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-10-2022 15:50   Güncelleme : 07-10-2022 15:50

Salıpazarı’nda Çocuklar Kitaplarla Buluştu

Salıpazarı Belediyesi 5. Çocuk Kitapları Günleri Başladı.

Salıpazarı’nda Çocuklar Kitaplarla Buluştu

Salıpazarı Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen 5.Çocuk Kitapları Günleri “ etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.
Salıpazarı Belediyesinin, kitap okuma sevgisini artırmak için hazırladığı “5. Çocuk Kitapları Günleri” 6-8 Ekim tarihleri arasında saat: 09.00 ile 18.00 arası, Hasan Çelebi Çok Programlı Lisesi Kapalı spor salonunda başladı.
5. Çocuk Kitapları Günleri açılış programına Salıpazarı Kaymakamı Burak Öz, Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, yazarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül,  ’’Çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak ve okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmak amacı ile her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Çocuk Kitapları Günlerinin bu yıl 5.sini düzenliyoruz. Çocuklarımız bu yaşta okudukları kitaplarla ileride önemli faydalarını görecekler ve kitaplara ne kadar önem verir ve okurlarsa geleceğimizde de o kadar söz sahibi olacaklar. Okuma alışkanlığının gelişmesinin topluma, insanlığa ne kadar yararlı olduğunu belirtmek istiyorum. İlçede düzenlemiş olduğumuz bu tarz etkinlikler bizleri mutlu ediyor” dedi.
Yazarlar öğrencilere kitaplarını tanıtıp sorularına cevap vererek öğrencilerin aldıkları kitapları imzaladılar.
Salıpazarı 5. Çocuk Kitapları Günleri 8 Ekim Cumartesi Saat:18.00’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN