Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-08-2019 11:12   Güncelleme : 01-08-2019 11:17

Cumartesi kahvaltı grubu cenaze ilanında ortaya çıktı!

Hiçbir resmi statüsü olmamasına rağmen Samsun’da bürokratlar ve iş dünyasına hakim olan Cumartesi Kahvaltı Grubu ilk kez bir cenaze ilanında ortaya çıktı.

Cumartesi kahvaltı grubu cenaze ilanında ortaya çıktı!

Samsun’da var olan sivil toplum kuruluşu ve işadamları derneklerinin etkisini zayıflatan Cumartesi Kahvaltı Grubu bütün STK ve İşadamları derneklerinin üstünde ve farklı bir faaliyet icra ediyor.

Samsun’da yapılanan Cumartesi Kahvaltı Grubu, vefat eden arkadaşları Mahir Uzdil için yayınladıkları başsağlığı ilanıyla ilk kez ortaya çıkmış oldu.

KENDİLERİNE NEDEN CUMARTESİ GÜNÜNÜ SEÇMİŞLER

Kendilerine Şabat yani Cumartesi ismini seçerek icraı faaliyet eyleyen Cumartesi Kahvaltı Grubu, 3 bin 500 yıllık gelenekte olduğu gibi kendilerine Cumartesi günü sofra kuruyorlar.

Samsun’un bürokrat ve işadamlarını Şabat yemeğinde bir araya getiren Cumartesi Kahvaltı Grubu’nun ilk kez akasyamhaber deşifre etmişti.

Samsun’da ‘Yeni bir Paralel Yapılanma’ diyerek dikkat çektiğimiz Cumartesi Kahvaltı Grubu, dönemin siyasi ortamına ve şehre gelen bürokrat, yargı mensubu, yönetici veya komutanlara göre yapılarını genişletiyor veya daraltıyorlar.

Grup her ne kadar büyüyüp küçülse de kemik ekip hiç değişmiyor.

Bu kemik ekibin kimisinin FETÖ ile kimisinin MASON’ik yapılanmayla, kimisinin Rum Pontus Megola İdeası’yla, hatta kimisisin de A Takımı davasıyla illiyeti, irtibatı ve iltisakı var.

Kemik ekipte bulunan ve organizasyonu yapan kişilerin tamamı Samsun Eski Büyükşehir Belediye Başkanına yakın kişilerden oluşuyor.

SAMSUN’U YÖNETTİKLERİNİ VE YÖNLENDİRDİKLERİNİ KABUL EDİYORLAR

“Cumartesi Kahvaltı Grubu” resmi bir birliktelik değil ama resmi bir yapılanma gibi kurumları ziyaret ederek lobi faaliyetlerinde bulunuyorlar.

Samsun’un en üst düzey idarecilerini, amirlerini, bürokratlarını kahvaltılarına davet ediyorlar.

Davet edilenler nedense sormuyorlar; “Siz kimsiniz, hangi kimlik ve hangi sıfatla bizleri, yani şehrin en üst düzey mülki ve idari amir ve bürokratlarını davet ediyorsunuz. Neyin peşindesiniz siz?”

Bu grup, geçen Cumartesi yani Şabat’ta “Samsun’un Geleceği” konulu bir buluşma gerçekleştirdi.

Hiçbir resmi statüsü olmayan bu “Cumartesi Kahvaltı Grubu” Samsun’un geleceğine yön vermek amaçlı toplandıklarında ise lobi faaliyetleri ile iletişim halinde oldukları kişileri davet ediyorlar.

Katılımcıların arasında yargı mensupları, emniyet müdürleri, askeri ve mülkî erkân, kaymakamlar, genel sekreterler, oda başkanları, noterler, başhekimler, Lojistikçiler, Polis Derneği Başkanı ve işadamları da bulunuyor..

Yeni paralel yapılanmalara karşı uyanık olmak gerekiyor…

adminadmin