Genel
Giriş Tarihi : 22-07-2020 18:47   Güncelleme : 22-07-2020 18:47

Acana Kedi ve Köpek Mamaları

Kedi ve köpek mamaları içinde besleyiciliği yüksek olup uygun fiyatlı olan Acana kedi maması ve köpek maması çeşitleri hayvan severlerin en çok tercih ettiği mama seçeneklerinden biridir.

Acana Kedi ve Köpek Mamaları

Tarih boyunca insanoğlunun en iyi dostları arasında yer alan evcil hayvanlar, en fazla kedi ve kopek olarak karşınıza çıkmaktadır. Sahiplerine ve yetiştirildikleri ortama kısa süre içerisinde uyum sağlayan bu canlılar, insanlarla arkadaş olmakta ve karşılıksız bir şekilde sevgi gösterisi sunmaktadır. Sahiplenme duygusunu ve sorumluluk alma bilincini insanlara empoze eden evcil hayvanlar, stresinizi de kısa bir süre içerisinde almaktadır.

Köpeklerin mama ile beslenmesi 6-7 haftalık iken başlamaktadır. İnsanlara nazaran daha farklı metabolizma yapısına sahip olan köpekler, hem kuru hemde yaş mama ile beslenebilmektedir. İnsanlarda olduğu gibi farklı besin ögelerine ihtiyaç duyan evcil hayvanlar, bu besin ögelerine kuru mamalar ile kolay bir şekilde erişim sağlayabilmektedir.

Mama piyasasında köpek maması olarak ürün sunan birçok farklı firma bulunmaktadır. Bu firmalar arasında yer alan Acana köpek mamaları Champion Pet Foods firması tarafından özel olarak formüle edilmiştir. Acana köpek mamaları tahılsız olup düşük glisemik endeksine sahiptir. Karbonhidrat oranı dengeli ve yüksek miktarda glukozamin içeren mama, köpeklerin obezite olmasını önler.

Evcil hayvanınızın cinsine, yaş durumuna, kilosuna ve kısırlık durumuna uygun şekilde yapılan beslemeler, en doğru beslenme çeşididir. Bu şekilde köpeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm ögeleri ona sağlayabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Acana Köpek Maması İçeriği

Acana köpek mamalarında soya, şeker pancar küspesi gibi zararlı besinler yer almaz. Mamalar hazırlanırken köpeklerin biyolojik beslenmesine uygun bir şekilde formüle edilir. Acana köpek maması % 60 oranında et içerir. % 20 oranında meyve ve sebze, % 20 oranında düşük glisemik endeksine sahip alberta yulafı içerir. Tüm mama çeşitlerinde kedi ve köpeklerin obezite olmasını önlemek için karbonhidrat değerlerini sınırlandırmıştır.

Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Köpek maması alırken dikkat edilecek en önemli husus mamanın içinde bulunan malzemedir. Mama içine konulan ilk 5 malzeme mamanın kalitesini ifade eder. İyi bir mamada bol miktarda kaliteli protein bulunmalıdır. Nişasta, karbonhidrat ve diğer doldurucu ürünler minimum miktarda yer almalıdır. Kaliteli bir köpek mamasında; tavuk, tavuk eti, hindi eti, kırmızı mercimek, bezelye, taze tavuk sakatatı, ringa balığı, bütün pisi balığı, dondurulup kurutulmuş tavuk ciğeri, dondurulup kurutulmuş hindi ciğeri gibi içerikler bulunur.

Köpeklerin özellikle alerjik bünyelerinin hassas olduğu yavruluk dönemlerinde yüksek kalitede protein içeren, besleyici öğelerle zenginleştirilmiş mamalar yemesi gerekir. Yavruluk döneminde dengeli ve düzenli beslenen kedi ve köpekler hayatlarının geri kalan dönemlerini sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilir. Acana kedi ve köpek mamaları, yüksek protein oranları ile kedi ve köpeklerin ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimleri karşılayacak şekilde üretilmiştir. Acana köpek mamasını sadece köpeklerin yavruluk dönemlerinde değil, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde de güvenle kullanabilirsiniz. Taze yöresel ürünler sadece yavruluk döneminde değil yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde de tüketmesi gerekir.

Acana kedi ve köpek mamaları içinde katkı maddesi bulunmaz. Kedi ve köpek mamaları içinde besleyiciliği yüksek olup uygun fiyatlı olan Acana kedi maması ve köpek maması çeşitleri bugün hayvan severlerin en çok tercih ettiği mama seçeneklerinden biridir.

adminadmin