Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2021 15:16   Güncelleme : 14-07-2021 15:16

Adil Öksüz Feto'nun Mollasıymış

MİT'in yurtdışından getirdiği FETÖ'nün 'Orta Asya İmamı' Orhan İnandı, sorguda örgütün eğitimden ticari faaliyetlerine kadar detaylı bilgiler verdi.

Adil Öksüz Feto'nun Mollasıymış

İnandı, "Ben de dahil örgüt yöneticileri yüzünden, on binlerce insan işinden oldu, hayatlar alt üst oldu. Bizlerse lüks yaşam sürmeye devam ediyoruz" dedi.

Orhan İnandı, 15 Temmuz sonrasında örgütün faaliyet yürüttüğü ülkelerde de darbe yememesi için yoğun bir çalışma içine girdiklerini anlatarak, örgütün elinde bulunan eğitim kurumları, medya, vakıf, dernekler üzerinden muhatap ülkedeki hükümetleri baskı altına almaya çalıştığını ifade etti.

YÖNETİCİLERİ ANLATTI

Terör örgütünün, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Tacikistan imamlarının kimliğini açıklayan İnandı, 2017'de Pensilvanya'da terör örgütü elebaşıyla toplantı yaptıklarını söyledi. İnandı, bu toplantıya örgütün 'İstişare Heyeti'nden Naci Tosun, Mustafa Özcan, Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, Şerif Ali Tekalan ve Recep Uzunallı'nın katıldığını kaydetti. Orhan İnandı, ByLock kullandığını da itiraf ederek, "ByLock isimli programı 2015 yılında İstanbul'a geldiğimde İsmail Köklü veya Ahmet Gürcan Çapraz kurmuştu" dedi.

ÖKSÜZ İLE BAĞLANTI

İnandı, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimleri arasında yer alan Adil Öksüz ile tanıştığını ve ortak "sohbetlere" katıldığını da anlattı. İnandı, "1988-1989 yıllarında öğrenci evinde organize edilen sohbete katıldım. Bu sohbete katılanlar arasında Adil Öksüz isimli şahıs da bulunuyordu. Adil Öksüz'ün ilerleyen süreçte Fetullah Gülen'in yanında ders alan ve mollalar olarak tabir edilen öğrenci grubuna girerek ders aldığını öğrendim" dedi.

VATANDAŞLIK ALDIRDI

Orhan İnandı, FETÖ terör örgütünün üst düzey isimleri için vatandaşlık başvurusunda bulunduğunu da anlattı.

17 üst düzey isim için vatandaşlık başvurusu yapan İnandı, bu isimlerin ise "Naci Tosun, Mustafa Özcan, İsmet Aksoy, Şerif Ali Tekalan, Suat Yıldırım, Mustafa Günay, Ali Ursavaş, Bekir Baz, Barbaros Kocatürk, Ali Çelik, Zeki Pektaş, Halil Koç, Hüseyin Saruhan, Osman Karakuş, Mutlu Şahin, İzzet Aker" olduğunu söyledi.

DİNİ NİKAHLI EŞİNİ ÖRGÜTTEN GİZLEMİŞ

Orhan İnandı'nın yaklaşık 15 yıldır Kırgız bir kadınla ilişki yaşadığı, bu ilişkisinden de 2 çocuğu olduğu öğrenildi. İnandı'nın bu ilişkiyi örgütten gizlediği, dini nikahını örgüt dışı bir imama kıydırdığı belirtildi. İnandı gibi dini nikahlı ilişkiler yaşayan FETÖ üst düzey yöneticileri arasında Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan ve Harun Tokak'ın da bulunduğu bildirildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN