Genel
Giriş Tarihi : 28-06-2021 11:18   Güncelleme : 28-06-2021 11:18

Ağız Kokusu ve Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız kokusu sosyal yaşam için son derece önemli iken aynı zamanda kişi için de son derece rahatsızlık veren bir durum olabilir. Ağız kokusu çok yaygın olarak gözlenen bir durumdur ancak ağız kokusunun da önüne geçmek son derece basit olabilir.

Ağız Kokusu ve Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız kokusu oluşmasının pek çok farklı sebebi olabilir. Bu sebeplerin araştırılması problemin çözümü için en önemli noktadır. Eğer ağız kokusu problemi yaşıyorsanız ağız ve diş hijyenine ne kadar özen gösterdiğinizi gözden geçirmeniz gerekir. Ağız kokusunun başlıca sebebi yetersiz veya yanlış fırçalama yöntemleridir. Dişler sabah ve akşam olmak üzere günde en az 2, en fazla 3 kez fırçalanmalıdır. Bu fırçalamaların süresi ise ortalama 3 dakika olarak ayarlanmalıdır. Hızlı ve sert bir şekilde diş fırçalamamak, diş minesine ve diş etlerine zarar vermemek için son derece önemlidir.

Ağız kokusunun en önemli sebeplerinden bir diğeri ise dil temizliğinin göz ardı edilmesidir. Ağız ve diş içerisinde yer alan bakterilerin %85’i dil üzerinde bulunur. Bu bakterilerin ağız kokusu oluşturmaması için düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.

Günde bir kez diş ipi kullanmak çok daha ferah ve iyi bir sonuç almak için tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Diş fırçaları çoğu zaman dişlerin arasındaki kalıntılara ulaşamamaktadır. Bu sebeple de diş ipleri diş fırçalarının tamamlayıcısı görevindedirler.

 

Çürükler Ağız Kokusuna Sebep Olabilir

Ağız kokusuna sebep olan önemli nedenlerden biri de diş çürükleridir. Diş çürükleri, her ne kadar ağız ve diş sağlığına özen gösterilse de bazı durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Görünürde bir çürük gözlenemiyor ise arayüz çürükleri de meydana gelmiş olabilir. Bu sebeple de bir uzman yardımı almak ağız kokusunun önüne geçmek için çok önemlidir.

Ağız kokusunun önüne geçmek için diş, dil ve ağız hijyenine önem verilmesi ilk olarak tercih edilebilecek en iyi yöntemlerdendir. Eğer ağız hijyenini aksatmadan yerine getiriyor ve hala sonuç alamıyorsanız bir uzman yardımı almak problemin çözülmesi için çok önemlidir.

Nisbetiyedent.com’u ziyaret ederek konu ile ilgili bilgiler edinebilir, uzman diş hekimlerinden randevu alabilirsiniz!

Recep YAZGANRecep YAZGAN