Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-07-2021 09:28   Güncelleme : 06-07-2021 09:28

AK Parti Terme’den Davutoğlu İddialarına Yalanlama

AK Parti, 150 kişinin istifa ederek Gelecek Partisi’ne geçtiğine yönelik yapılan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. AK Parti Terme İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, “AK Parti üzerinden istifa yalanları ile başlatılan algı operasyonu tamamen gerçek dışıdır” dedi.

AK Parti Terme’den Davutoğlu İddialarına Yalanlama

AK Parti Terme İlçe Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında “AK Parti'den istifa eden 150 kişi Gelecek Partisi'ne geçti” başlığıyla servis edilen haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

AK Parti İlçe Teşkilatı yeni hizmet binasında düzenlenen basın açıklamasına, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

Bazı basın yayın organlarında çıkan AK Parti Terme Teşkilatı’ndan 150 kişinin istifa ederek Gelecek Partisi’ne geçtiğine yönelik haberlere Ak Parti Terme İlçe teşkilatından yalanlama geldi. Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen AK Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, bu algı operasyonlarını siyasal hırs ve ihtiraslarına destek bulamayanların oluşturduğu zarar verme çabası olarak gördüklerinin altını çizdi.

 

“ASILSIZ BİR ALGI OPERASYONUDUR”

AK Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, “Servis edilen haberler tamamen asılsız, mesnetsiz ve bir algı operasyonu ürünüdür” diyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde bazı taraflı basın yayın organlarında ‘AK Parti'den istifa eden 150 kişi Gelecek Partisi'ne geçti’ başlığıyla servis edilen haberler tamamen asılsız, mesnetsiz ve bir algı operasyonu ürünüdür. 2 Temmuz Cuma Günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Terme'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yapılan mitinge Termelilerin ilgi göstermemesi üzerine AK Parti üzerinden istifa yalanları ile başlatılan algı operasyonu tamamen gerçek dışıdır.

Geçmişte başarılarını ve makamlarını AK Parti'nin birlik ve beraberliğinden sağlayanlar; Bugün, yalanlarla bezeyerek, ektikleri nifak tohumları ile başarısızlıklarını ve basiretsizliklerini gizleme peşine düşmüşlerdir. Bu algı operasyonlarını; siyasal hırs ve ihtiraslarına destek bulamayanların oluşturduğu zarar verme çabası olarak görüyoruz. Terme Belediye Başkanımız Ali Kılıç, İlçe Yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız, teşkilat üyelerimiz ve partimize gönül veren hemşehrilerimiz dün olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ilk günkü aşk ve şevkle birlik, beraberlik içinde gücüne güç katmaya devam etmektedir. AK Parti, güven ve istikrar partisidir. Asılsız, mesnetsiz ve art niyetli iddialarla partimizin birlik ve beraberliğini bozacaklarını düşünenlerin ve buna çanak tutanların, kendilerini komik duruma düşürmekten başka kazanacakları bir şey yoktur.”

Basın yoluyla yapılan algı operasyonunu şiddetle kınadığının altını çizen Başkan Ertan, “Malum partinin Terme'de gerçekleştirdiği ve kendi yöneticileri dâhil 100 kişiyi bile bir araya toplayamadığı başarısız miting girişiminden sonra ‘AK Parti'den istifa eden 150 kişi Gelecek Partisi'ne geçti’ başlıklarıyla medya yoluyla yapılmaya çalışılan algı operasyonu tamamen bir hayal ürünüdür” diye konuştu.

 

İLAN/ANONS TALEBİNDE BULUNULMADI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Terme’ye gelmesinin anons ile ilan yapılmasının engellendiğine yönelik iddiaları da değerlendiren Başkan Ertan, “Ayrıca kendi parti yöneticileri dahil 100 kişinin bile katılmadığı başarısız mitingle ilgili ‘İlan yapmamız engellendi’ yönündeki iddialar da gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye ilan birimlerine, ne parti yönetiminden ne de şahsi olarak mitingle ilgili bir ilan başvurusu olmamıştır. Bu yalan da katılımcı toplayamadıkları mitingin başarısızlığına bir kılıf arama çabasından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

 

ÜYE SAYISINDA YÜZDE 12 ARTIŞ

AK Parti Terme İlçe Teşkilatı’ndaki üye çalışmalarına yönelik verileri de paylaşan Başkan Ertan, “AK Parti Terme İlçe teşkilatımızda son 11 ay içerisinde bir önceki yıla oranla üye sayısında yüzde 12 oranında artış yaşanmıştır ve teşkilatımız aynı kararlılıkla yeni üye çalışmalarına devam etmektedir. Yeni üyelerimizin çoğunluğu da genç seçmen ve kadın seçmenlerden oluşmaktadır. Terme, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 75,41 oy oranı ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye olan güvenini ve sevgisini göstermiştir. Teşkilatımız başarısını her zaman kanıtlamış ve hemşehrilerimizin gönlünde yer bulmuştur. AK Parti ile milletin arasını açmak için küçük ayak oyunlarına başvuranlar ve nifak tohumları ile bu birliği bozmaya çalışanlar, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN