Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 10-06-2014 15:10   Güncelleme : 10-06-2014 15:10

AKILLI BELEDİYECİLİKTE EN BÜYÜK ADIM İLKADIM'DAN

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Kadifekale mahallesinde düzenlenen kahvaltı programında vatandaşlar buluştu. Başkan Tok, " Akıllı belediyecilik noktasında en büyük adımı atarak yeni hizmet binamızı modern ve teknolojik haliyle ilçemize kavuşturacağız" dedi.

AKILLI BELEDİYECİLİKTE EN BÜYÜK ADIM İLKADIM'DAN
İlkadım ilçesi Kadifekale mahallesinde ki kahvaltı programında mahalleli ile buluşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşın istek ve önerilerini dinledi. Vatandaşların isteklerini bire bir dinleyen ve yanıtlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşlarla yakından ilgilendi.
 
"HALKIMIZIN YANINDAYIZ"

Halkla bir bütün olarak öneri ve isteklerini dinlemek amacıyla kahvaltı programlarına başladıklarını belirten Başkan Tok, "İlk kahvaltı programımızı Kadifekale mahallemizden başlatmış bulunmaktayız. Seçimin üzerinden üç ay geçmesine rağmen hala belediyemize hayırlı olsun ziyaretlerine gelen vatandaşlarımız var. Bizler belediyeye gelemeyen teyzelerimizin, dedelerimizin, amcalarımızın yanlarına gidelim halini hatırını soralım diyerek, bu sebepten ötürü mahalle kahvaltılarımızı başlattık. Şimdi hedefimiz her mahallede halkımızla beraber bütünleşmek dertlerini dinlemek. Halkımızın bire bir bizlere ulaşmak maksadıyla bu programlarımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.
 
 
"BELEDİYE DEĞİL AİLE ŞİRKETİ"

Geçen dönemden belediye çalışanların çoğunun aynı aileden olduğunu ve belediyenin aile şirketi haline geldiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kapımız halkımıza açık bir belediyecilik anlayışı ile çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz beş yıl boş geçen bir beş yıl oldu. Mahallelerimize geldiğimizde bakıyorum ki bizim dönemimizde ne yapıldıysa aynı şekilde yerli yerinde duruyor. Artık yeniden mahallelerimizi özlediği hizmete kavuşturma vakti geldi. Zaman zaman duyuyorsunuz işçileri atmışız belediyeden! İşten çıkardığımız işçiler, çalışamayan işe gelemeyen işe gelmeden para alanlar. Babası annesi belediyede çalışıyor bakıyoruz oğulları da belediyemizde bildiğiniz aile şirketi kurulmuş. Bir araştırıyoruz aynı aileden 3, 4 kişi çalışan var. Yani çalışanla çalışmayanı ayırt ettik. Çalışanın hiçbir zaman ekmeğiyle oynamadık. İşini yapan bizim başımızın tacıdır." diye konuştu.
 
 
"PROJELERİN ARDI KESİLMEYECEK"

Samsun'un modern ve rahat yaşamına yakışan akıllı belediyeciliğin örneği olacak olan bir hizmet binasının kısa sürede ilçeye kazandırılacağını belirten Başkan Tok,  " Hizmetlerimiz gümbür gümbür geliyor Ankara'da yaptığımız görüşmeler neticesinde inşallah yeni hizmet binasını eski havaalanı olarak bilinen, Mehmet Aydın Eğitim Araştırma Hastanesi yanında bulunan alana yapacağız. Akıllı Belediyecilik noktasında büyük bir adım olacak olan binamızda vatandaşlarımız kapı kapı imza için gezmeden "Elektronik Belge Yönetim" sistemi ile işlerini hem daha kısa sürede hem de daha pratik bir şekilde halledebilecek. İlkadım Belediyesi olarak Samsun'a yakışan Samsun'un modernliğine yakışan bir hizmet binası olacak. Projelerimiz hız kesmeden devam ediyor, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan sözünü aldık İlkadım İlçemize yarı olimpik yüzme havuzu yapımı kısa bir zaman içinde başlayacak." dedi.
 
 
 "SAMSUN'DA YAŞAYAN HERKES SAMSUNLUDUR"

 Memleket ayrımı yapmadan kişileri ayırmayan bir hizmet anlayışına sahip olduklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " 2004 -2009- yılları arasında belediye başkanlığı görevini gerçekleştirdim, şimdi ise 2014 2019 yılları arasında tekrar hizmetinize geldim. Bu destek ve teveccühten dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmiş dönemlerde şu memleketli bu memleketli ayrımı ile geçmiş dönemlerde maalesef Samsun'a yerleştirmeye çalıştılar. Biz diyoruz ki Samsun'da yaşayan herkes Samsunludur. Samsun'a gelen her vatandaşımız artık birbirimiz ile komşu, akraba olmuşuz kız almış kız vermişiz.  Bu nedenle insanların o memlekete olması yükseklik meselesi değil başka bir memleketli olması alçaklık meselesi değildir. Bütün siyasi çalışmamız bu yönde olmuştur. Halkımızda bizimde bu yaklaşmamıza sonuna kadar destek vererek bizlerin yüzünü ak bir şekilde meydanlara çıkardınız." dedi.
 
adminadmin