Genel
Giriş Tarihi : 26-11-2018 09:28   Güncelleme : 26-11-2018 09:28

Ankara'nın AUAP 2038 Planı, ŞPO' da mı?

Ankara'nın AUAP 2038 Planı, ŞPO' da mı?

Melih Gökçek döneminde Gazi Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla ‘Ulaşım Ana Planı’nın hazırlandığını fakat üç yıldır uygulanmadığını söyleyen şehir plancıları odası şunları aktardı:

“Üç yıl önce Gazi Üniversitesiyle yapılan plan hala ortaya çıkmadı ve hiçbir şekilde kamuoyuyla paylaşılmadı. ‘Ulaşım Ana Planı’ sanırım rafta duruyor. Bu plan belki Mustafa Tuna’nın elindedir. Tuna bu planı geliştirip, üniversitelerle diyalog kurarak bütünlükçü bir ulaşım planı hazırlayabilir.”

 Ş.P.O ve ALİ İNANDIM; ULAŞIM ANA PLANI 3 YILDIR RAFTA DURUYOR’

Şehir plancısı Tahir Çalgüner ise, konu ile ilgili olarak; üniversite çalışmasında yer alan raylı sistem önerilerinin Ankara Çevre Düzeni Planı 2038'e göstermelik de olsa işlendiğini belirtti.

Dolayısıyla Ş.P.O'nun hangi plandan bahsettiğini anlayamadığını, rafta bekleyen bir plandan öte; yürürlükte olan Ankara yeni Çevre düzeni 2038 Planı hakkında Oda yönetimi ne yapmış? Önce onu açıklasınlar diyerek: ŞPO'nun hakkında; "naylon dava " açma gibi iddialar olduğunu, odanın bu iddialara halen daha cevap vermemesini de anlayamadığını belirtti.

Milliyet Gazetesi Ankara eki eski yazarı Ali İnandım ise hatırlanacağı üzere; Metro hatlarının bolluğunu! öve öve bitiremediği üniversite planının, zaten ana plana işlendiği daha önceki yaptığımız haberlerde de sabitken; Bu hayalet ulaşım planı acaba, Şehir Plancıları odası başkanının odasındaki masasının üstündeki sümenin altında mı bekletiliyor sorusunu akıllara getirdi.

Gazi Üniversitesinden bu konuda bir açıklama gelmemesi ve bu konudaki açıklamaların, Ali İnandım ve Ş.P.O tarafından Üniversite adına seslendirmesi ise; oldukça manidar karşılandı.

adminadmin