Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-10-2020 09:00   Güncelleme : 29-10-2020 09:14

Asis CT ile Samsun’da Ulaşim Artık ‘Cep’te!

Teknoloji eksenli olarak gelişen günümüz dünyasına, kendi yazılım ve teknolojisiyle ürettiği sistem ve ürünleriyle çözümler geliştiren ASİS Elektronik’in, şehirleri yarına hazırlayan şirketi ASİS CT- City Technologies, ihtiyaçlar paralelinde geliştirdiği akıllı projeleriyle her geçen gün Türkiye’de daha fazla şehirde var olmaya devam ediyor. IoT teknolojisi ve yapay zeka ile sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üreten şirket, akıllı şehirler kapsamında bu kez Samsun Belediyesi için Samulaş uygulamasını geliştirdi.

Asis CT ile Samsun’da Ulaşim Artık ‘Cep’te!

App Store ve Google Play üzerinden indirilebilen SAMULAŞ uygulamasıyla artık Samsunlular, SAMKART’larına bir tıkla ulaşabiliyor. Uygulama ile yolcular, “Hat ve Durak Sorgulama” bölümünden gelen otobüsün konumunu ve zamanını görebiliyor; kartlarına bakiye yükleyebiliyor; kart hareketlerini “Bakiye Yükleme” bölümünden sorgulayabiliyor. Uygulamanın aynı zamanda “Düşük Bakiye Hatırlatma Servisi” de bulunuyor. Uygulama üzerinden ayrıca en yakın dolum noktası “Yetkili Bayi Listesi” bölümünden bulunabilirken, kullanacağınız hattın hareket saatlerini “Hat Hareket Saatleri” bölümünden görebiliyorsunuz. Hatta çalışan araçların özelliklerini ve konumunu “Otobüsüm Nerede” bölümünden gösterebilen uygulama, bulunduğunuz bölgede yer alan size en yakın otobüs durağını ise “Yakın Duraklar” bölümünden gösterebiliyor. “Nereden Nereye” bölümü ise bir noktadan diğer bir noktaya gitmek için kullanılabilecek en hızlı ve en uygun toplu taşıma hattını, ücret tarifesi ve yolculuk süresiyle birlikte gösteriyor. Uygulamada ayrıca Kayıp Eşya Bildirimi bölümü de yer alıyor ve kayıp eşyaların takibini kolaylaştırıyor. 

 

Fatih Gündoğan: “%100 yerli sermayeye sahip global bir teknoloji şirketi olma hedefiyle ilerliyoruz”

Halihazırda Asis CT Akıllı Bilet mobil uygulamasıyla Türkiye'de 40'tan fazla şehirde otobüs ve tramvay hatları ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgilere mobil ortamdan erişilmesini sağladıklarını kaydeden ASİS CT Genel Müdürü Fatih Gündoğan, “Akıllı bilet uygulamamızı bu kez de Samsun Belediyesi için devreye aldık. Akıllı şehir yolculuğunu Türkiye’nin 81 iline ve dünyanın 12 ülkesine anahtar teslim çözümleriyle taşıyabilen bir şirket olarak şehirlerimizi yarına hazırlamaya, illerimizin talep ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmeye, bunu yaparken de tüm dünyada kıyasıya süren ileri teknoloji yarışında ülkemizi hak ettiği noktaya adım adım taşıyarak faaliyet göstermeye devam edeceğiz. IoT teknolojisi ve yapay zeka ile sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üreten ASİS CT olarak, yol haritamızı yüzde 100 yerli sermayeye sahip global bir teknoloji şirketi olma hedefiyle belirlemiş durumdayız. İleri teknolojiyle kurguladığımız sistemlerimiz ve şehir hayatına değer katan misyonumuzla, akıllı şehir teknolojileri alanında bir dünya markası olmak üzere sağlam adımlarla ilerliyoruz” dedi.

İnsan ve şehir hayatını kolaylaştıracak çözümler geliştiriyor

ASİS CT- City Technologies’in, 2007’de akıllı bilet sistemleriyle başlayan yolculuğunun bugün ulaştığı noktayla ilgili bilgi de veren Gündoğan, şunları söyledi: “Şirketimiz bugün artık alanında öncü markalardan biri olduğu, insan ve şehir hayatını kolaylaştıracak çözümler geliştirdiği bir konuma ulaşmış durumda. Elektronik Ücret Toplama Sistemleri başta olmak üzere, Filo Yönetim Sistemleri, Araç Telemetri Sistemleri, Araç Takip Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri, Kişi & Yolcu Sayma ve Analiz Sistemleri, Yolcu Bilgilendirme Sistemleri ve Mobil İzleme Sistemleri gibi akıllı şehirlerin mobilite alanında anahtar teslim çözümler üretiyoruz. Bununla birlikte Mikro Mobilite alanında Akıllı Bisiklet, Elektrikli Scooter gibi yeni nesil kısa mesafe ulaşımı çözümlerini de pazara sunuyoruz. Gerek sistem üreticisi gerekse sistem entegratörü kimliğimizle yerel ve ulusal pazarda imza attığımız başarılar gün geçtikçe artıyor. Kent yaşamının daha modern hale getirilmesi noktasında belediyelerle yol alıyoruz. Geliştirdiğimiz elektronik ücret toplama sistemini, bugün artık tüm dünyada 16 milyondan fazla kişi kullanıyor. Şehirlerin ihtiyaçları doğrultusunda çevre sorunlarından yolcu bilgilendirmeye, temizlikten güvenlik ve analize akıllı projeler oluşturarak ürettiğimiz sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerimizle, Avrupa’dan Asya ve Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyaya hizmet sunuyoruz. İhracatta hedef büyütmüş olan şirketimizin öncelikli pazarlarından olan Hindistan’da, akıllı ulaşımdaki ağırlığımızı her geçen gün artırıyoruz. Bugün artık ülkenin toplamda 4.8 milyon doları bulan ulaşım projesinde çözüm ortağıyız. Halihazırda Hindistan’ın 5 büyük şehrinde akıllı ulaşım çözümlerimizle hizmet veriyoruz. Ülkede kazandığımız son ihale olan Pune Metro ihalesi kapsamında, ülkenin validatör ve yazılım ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyoruz. Akıllı şehircilik çalışmalarını, yarının inşası için bir bütünün parçası olarak görüyor, faaliyetlerimizi ülkemizin bu alanda öne çıkmış global markası olma hedefiyle sürdürüyoruz.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN