Eğitim
Giriş Tarihi : 01-04-2021 06:33   Güncelleme : 01-04-2021 06:33

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik Alanında Tübitak Bölge Birincisi Oldu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, TÜBİTAK tarafından bu yıl 52'incisi düzenlenen yarışmada, Fizik alanında bölge birincisi olarak Türkiye Finalinde yarışmaya hak kazandı.

 Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik Alanında Tübitak Bölge Birincisi Oldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Bölge Yarışması sonuçları, 29 Mart Tarihi'nde Tübitak resmi web sitesinde açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Fizik alanında 13 projenin katıldığı yarışmada Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Sefa Merve Zehiroğlu ve İclal Şeker'in  hazırladığı "Kenevirden Kompozit Malzeme Üretme (Cannabis Sativa Takviyeli Biyokompozit)" fizik projesi bölge birincisi oldu. Bölge birincisi olan Sefa Merve Zehiroğlu ve İclal Şeker projeleriyle Türkiye final yarışmasında Samsun'u ve Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesini temsil ederek büyük gurur yaşatacak.

 

 Bu Projeyle, ' Fizik Dersinin Sadece Kitaplarda Var olmadığını, Hayatın İçinde de Uygulanabilirliğini  Gösterdik'

Proje Danışmanı Fizik  Öğretmeni Deniz Üstünçelik, "Mutluyuz ,gururluyuz çünkü okulumuzun Fen bilimleri alanında Tübitak 2204 Proje Yarışmaları ‘na  ilk defa katılıp Samsun, Sinop, Amasya, Ordu Ve Tokat illerinden katılan tüm projeleri geride bırakarak  bölge finaline kalmayı başaran 13 fizik projesinden biri olup ve bunlar arasından da yapılan elemelerde de bölge birincisi olduk. Bir fizik öğretmeni olarak, bu projeyle  fizik dersinin sadece kitaplarda var olmadığını, hayatın içinde de uygulanabilirliğini öğrencilerime gösterebilmek beni çok mutlu etti.  Üretmek zorundayız, yeni fikirler,projeler ortaya koymak zorundayız. Bu işin başlangıç noktası ilk ve orta öğretim. İnanın gençlerde bu potansiyel var yeter ki onları yönlendirelim, ellerinden tutalım" dedi.

Türkiye Adına Yenilenebilir Enerji Sektörüne Yeni Bir Boyut Kazandırabilmeyi Hedefliyoruz

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Sefa Merve Zehiroğlu, "Projemizde çıkış noktamız Fizik ilmi doğrultusunda öncelikli olarak insanlığa doğrudan hizmet edebilecek bir yol bulabilmekti. Bu mottoyla projemize olan inancımız her geçen gün daha da arttı. Araştırmalarımız sonucu rüzgâr türbinlerinden daha fazla elektrik enerjisi elde edebilmeyi sağlayacak bir kaplama malzemesi ürettik. Türkiye finaline katılabilmeye hak kazanmak bizi oldukça gururlandırdı. Bu aşamadan sonra ürünümüzü daha da geliştirip Türkiye adına yenilenebilir enerji sektörüne yeni bir boyut kazandırabilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi İclal Şeker, "Öncelikle haberi aldığımızda çok mutlu olduk. Projeyi yaparken her aşamasında ayrı ayrı uğraştığımız için emeğimizin karşılığını almak bizim için önemliydi. Finale kadar olan dönemde projemizi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede projemizin konusunu kapsayan kenevirin endüstriyel kullanımını desteklemeyi ve malzeme bilimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Finalde de başarıya ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" diye söyledi.

 

İlimde İrfanda Fende, Bilimde Her Alanda Adından Söz Ettiren Bir Okul

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Fatma Akyol, " Fizik alanında ilk defa yapılan projemizle danışman öğretmenimiz ve öğrencilerimizin çalışması bölge 1. Si olup Türkiye finalinde okulumuzu ve ilimizi temsil ederek bizlere büyük gurur yaşattı. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilimde irfanda fende, bilimde her alanda adından söz ettiren bir okul. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Evlatlarıma, Türkiye finalinde başarılar diliyorum" dedi

Temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve her yıl 12 farklı alanda binlerce projenin katıldığı TÜBİTAK 2204-A yarışmasında Türkiye finaline katılmaya kazanan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri büyük başarı elde etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN