Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-01-2017 12:57   Güncelleme : 31-01-2017 12:57

Atakum’da Karla Mücadele Sürüyor

Yoğun kar yağışı ve buzlanma ile kapsamlı bir mücadele ortaya koyan Atakum Belediyesi, vatandaştan tam not aldı. 24 saate yakın süre alanda ekipleri yöneten Başkan Taşçı, “Kar yağışı durana ve yollarımızın tamamı açılana kadar alandayız” dedi.

Atakum’da Karla Mücadele Sürüyor

Samsun Haber - Samsun’u etkisi altına alan ve birçok noktada hayatı felç eden kar yağışına ve ardından yaşanan buzlanmaya karşı kapsamlı bir mücadele ortaya koyan Atakum Belediyesi, geçtiğimiz sene kar yağışında olduğu gibi bu yıl da tam not aldı.

İŞ MAKİNLERİ KONTAK KAPATMIYOR

Ekiplerin bizzat başında bulunan ve 24 saate yakın süre alanda kalarak çalışmaları yöneten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kar yağışı öncesi gerekli önlemleri almıştık. Yağışın başlamasıyla birlikte tüm ekip ve ekipmanlarımızla alana indik. Beklediğimizden ve daha önce gördüğümüzden daha etkili bir yağış süreci oldu. Ancak biz de bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kazandırdık. Gerek ilçe merkezimizdeki mahallelerimizde gerekse üst kesimlerde kalan mahallelerimizde, iş makinelerimiz kontak kapatmadan yol açma ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Kar yağışının, hayatı olumsuz yönde etkilememesi ilk anlardan itibaren alandayız” dedi.

TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR

Kar yağışı ve beraberinde gelen buzlanma, ilçedeki çocuklara eğlence kaynağı oldu. Karda kayan çocukların eğlencesine ortak olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, karşılaştığı vatandaşlara da paket içerisinde Türk Kahvesi hediye etti. Vatandaşlar, Başkan Taşçı’ya çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Başkan Taşçı, kendisine iletilen teşekkürlere, “Bu bir ekip çalışmasıdır. Asıl teşekkürü, 7/24 esasına bağlı çalışan ve büyük bir özveri ortaya koyan Atakum Belediyesi çalışanları hak ediyor. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘YOLLAR AÇILANA KADAR ALANDAYIZ’

Sabahın ilk ışıklarına kadar ekiplerin kontrolünü bırakmayan ve bölgedeki çalışmaları yakından inceleyen Başkan Taşçı, “Kar yağışının yoğunluğu ortada. Bir süre daha devam edeceği bilgisini de meteorolojiden aldık. Kar yağışı durana ve yollarımızın tamamı açılana kadar alandayız. Vatandaşlarımız bu süreçte 444 40 55 numaralı telefondan bizlere 24 saat ulaşabilir ve olası olumsuzluklar karşısında destek alabilir. Biz de bu süreçte dur durak demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

adminadmin