Eğitim
Giriş Tarihi : 17-02-2021 06:31   Güncelleme : 17-02-2021 06:31

Avrasya Üniversitesi 209 Akademik Personel Alacak

Avrasya Üniversitesi’ne 2547 Sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik maddeleri gereğince 155 öğretim üyesi ve 54 öğretim elemanı alınacak.

Avrasya Üniversitesi 209 Akademik Personel Alacak

Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı kadrolarına yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili hükümlerine göre Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacak.

A. GENEL ŞARTLAR:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Akademik ve Lisansüstü Eğitim Sınavından (ALES) en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az  50  puan  veya  eşdeğerliği  kabul  edilen  bir  sınavdan  bu  puan  muadili  bir  puan  almış  olmak  gerekir.  Merkezi  sınav  muafiyetinden  yararlanmayı  talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumları kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3. Adayların not döküm belgelerindeki (Transkript) dörtlük/beşlik not sistemlerinin dönüşümü Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlilik tablosuna göre belirlenir. Not sisteminin yüzlük olması halinde yüzlük not esas alınır. Not Doküman belgesinde hem dörtlük/beşlik hem de yüzlük not sisteminin olması halinde ilgili tarihte mezun olunan üniversitenin kullandığı ve adayın mezun olduğu resmi not sistemi esas alınır.

4. Meslek Yüksekokullarında ilan edilen kadrolar yabancı dil şartlarından muaftır.

5. İlgili yönetmeliğin 6/4.maddesi kapsamında alınacak öğretim görevlileri için dil puan şartı 80 puandır.

 

B. ÖZEL ŞARTLAR:

1. Araştırma görevlisi kadrolarına başvuracak adayların tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

2. Lisansüstü eğitim öğrencilik azami süresi dolan ve ilgili yönetmelikler gereğince azami süreleri yeniden başlayanlar ile azami sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişkileri kesilen araştırma görevlileri ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına müracaat edemezler.

 

KADROLARA BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1. Öğretim Elemanı Başvuru Formu

2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi

3. Özgeçmiş

4. Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge (e-Devletten alınabilir.)

5.  Diploma,  geçici  mezuniyet  belgesi  ve  ilanın  özel  şartlar  bölümünde  istenen  belgelerin  ve  öğrenci  belgelerinin  onaylı  sureti  (yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğini gösteren onaylı belge)

6. Lisans Transkripti (onaylı)

7. ALES belgesi (ÖSYM’nin internet sayfasından alınan tarih ve doğrulama kodu bulunan orijinal belge) sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren beş yıl geçerlidir.

8. Yabancı Dil Belgesi (Asıl yada doğrulama kodu bulunan)

9. İki adet fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık veya biyometrik)

10. Alanında tecrübe belgesi (onaylı belge) (ilan edilen kadroya bağlı olarak)

11. Sosyal güvenlik kurumu (SGK) Hizmet Takip Programından (HİTAP) alınan Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)

12. herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair belge (e-Devlet vb.)

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Başvurunun şahsen veya posta ile yapılması gerekmektedir.

2.  Sonuçlar  üniversitemizin  internet  sitesinden  (www.avrasyauniversitesi.com)  yayımlanacaktır.  İnternet  adresimizden  yapılacak  duyuru  tebligat niteliğinde olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3. Onaylı istenen belgelerin, noterden veya resmi kurumlarca “aslı gibidir” yapılarak onaylanması gerekmektedir.

4.  Adaylar  üniversitemizce  ilan  edilen  kadrolardan  yalnızca  bir  kadroya  başvuru  yapabilir.  Birden  fazla  kadroya  başvuran  adayların  başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.  Postadaki  gecikmelere,  eksik  bilgi  ve  belge  ile  intikal  eden  başvurulara  ve  gerçeğe  aykırı  beyan  ihtiva  eden  başvurulara  ilişkin  sorumluluk başvurana aittir.

6. İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

7. Üniversitenin /İdarenin uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

8.  e-Devlet  kapısı  (www.turkiye.gov.tr)  alınan  kare  kodlu  mezun  belgesi  ve  öğrenci  belgeleriyle  başvuru  yapılabileceği,  söz  konusu  belgelerin doğruluğunun yükseköğretim kurumlarınca sorgulanarak ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında bu belgelerin kullanılabileceği, ancak atanmaya hak kazanılması halinde diploma, mezuniyet belgesi veya öğrenci belgesinin asıl veya onaylı suretini getirmesi gerekmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN