Güncel
Giriş Tarihi : 01-06-2020 15:50   Güncelleme : 01-06-2020 15:50

Bakan Bizim ama Bu Bizim Kültürümüz Değil

Bir tur firmasının da sahibi olan ve ticaret hayatında Yunanistan tarafından işgal edilen adalarımıza turist taşıyan ama bakanlık koltuğunda ülke turizmine hizmet etmek durumunda kalan Kültür Bakanı, İstanbul’un fethine “işgal” diyerek büyük bir gaf yapmıştı.

Bakan Bizim ama Bu Bizim Kültürümüz Değil

Aynı Bakan’ın şimdi de içkili masalardaki eğlence görüntülerinin ortaya çıkması, “Kültür Bakanlığı turizmin çatısı altında olunca ve sürekli kültürümüze uzak isimlere bakanlık koltuğu emanet edilince kaçınılmaz son da bizleri bekliyor” yorumlarına neden oldu.

 

RİTİM TUTTU, PUROSUNU ÜFLEDİ

Geçtiğimiz yaz çekildiği iddia edilen görüntülerde Bakan Ersoy’un şarkı söyleyen kadınla birlikte ritim tuttuğu, alkış yaptığı ve purosundan keyifle üflediği görüldü. Çeşitli içki ve mezelerin yer aldığı masanın etrafında toplanan kalabalık da Bakan’a eşlik etti. Bakan’ın etrafındaki erkekli-kadınlı uygunsuz ortamı görenler ise sosyal medyadan “AKP, sürekli dile getirdiği dindar nesli bu zihniyetle mi yetiştirecek?” sorusunu sordu.

 

İSTANBUL’UN FETHİ’NE “İŞGAL” DEMİŞTİ

Daha önce ise hükümet tarafından icra edilen İstanbul’un Fethi kutlamalarında en ön safta yer aldığı resimlerini Twitter hesabından paylaşan Mehmet Nuri Ersoy, yakın bir zamanda özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, İstanbul’un Fethi’ne ‘işgal’ demişti. Bu sözlerinin ardından yoğun tepkiye maruz kalan Bakan Ersoy, ‘dil sürçmesi’ sonucu işgal kelimesini kullandığını söylemişti.

 

ÜNLÜ OTELLER ZİNCİRİNİN SAHİBİ

16 Nisan 2017 tarihli genel seçimler sonrasında yürürlüğe giren yeni sistemle birlikte, milletvekili olmadan cumhurbaşkanlığı kabinesine dışardan dâhil edilen Mehmet Nuri Ersoy, tanınmış bir oteller zincirinin sahibi… Özellikle Akdeniz ve Ege’de çok sayıda içkili turizm tesisi bulunan Mehmet Nuri Ersoy, görüntülerdeki içkili ortamların yabancısı değil… Mehmet Nuri Ersoy’dan görüntülere ilişkin henüz bir açıklama gelmezken, gayriahlaki temeller üzerine kurulu alkollü turizm sektöründe bu manzaraların gayet normal olduğunu söyleyenler de oldu.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra çok sayıda Twitter kullanıcısı eleştiri tweet’leri attı. O tepkilerden öne çıkanlar şu şekilde:

 

* Dindar, yerli, milli, muhafazakâr olduğunu söyleyen bir hükümetin bakanı elinde puro, önünde içki kadehi, namahrem kadınlarla vur patlasın çal oynasın eğlenemez. Bu videoda eleştirilmesi gereken bu samimiyetsizlik ve bu ikiyüzlülüktür.

 

* Yerli ve milliliğe örnek müthiş bir görüntü! Anadolu insanının kültür ve yaşam tarzına birebir uyan temsilcilerinin görüntüsü!

 

KÜLTÜRSÜZ BAKAN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İstanbul’un fethine yönelik “işgal” ifadelerinin şoku daha atlatılamadan, sosyal medyada yayınlanan içki masasında elinde puroyla olan görüntüleri binlerce yıllık kültürümüzün geleceğe taşınması konusunda derin endişeler uyandırdı. Bakan Ersoy’un sadece ‘turizm’e yönelik faaliyetleri, bakanlığın uhdesinde bulunan tarih ve millet bilincimizi ifade eden ‘kültür’ün ne olacağı konusunda kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Milli Gazete

Recep YAZGANRecep YAZGAN