Güncel
Giriş Tarihi : 27-08-2015 13:00   Güncelleme : 27-08-2015 13:00

Barış için 6 bin kilometre pedal çevirecek

KASTAMONU (AA) - Dünya barışına dikkat çekmek amacıyla bisikletiyle Tahran'dan yola çıkan İranlı Abbas Razzaghı, 6 bin kilometreyi aşıp İstanbul'a ulaşmayı hedefliyor

Barış için 6 bin kilometre pedal çevirecek

KASTAMONU (AA) - Dünya barışına dikkat çekmek amacıyla bisikletiyle Tahran'dan yola çıkan İranlı Abbas Razzaghı, 6 bin kilometreyi aşıp İstanbul'a ulaşmayı hedefliyor. 

Ramazan Bayramı'nın ilk günü yola çıkan ve Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaşan Razzaghı, Kaymakam Adem Karadaş'ı ziyaret etti. 

Şu anda 14 ülkede savaş olduğuna dikkati çeken Razzaghı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada barışın hakim olması için Tahran'dan yola çıktığını ve gittiği yerlerde barış için imza topladığını söyledi. 

Yolculuğunun İstanbul’a kadar süreceğini ifade eden Razzaghi, "Dünyanın birçok ülkesine pedal çevirdim. Bu kez İstanbul'a kadar toplamda 6 bin kilometre yol kat edeceğim" dedi. 

Abbas Razzaghı, anlamlı bir hizmet için yola çıktığını belirterek, "İnşallah topladığımız imzalar barışa vesile olur. Dünyada savaşsız ve insanların barış içinde yaşayacakları bir ortam olmasını diliyoruz. Türkiye'de birçok şehre ve köylere gittik. İnsanların sıcakkanlı oluşları, destek olmaları bizi mutlu etti" ifadesini kullandı. 

Karadaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Razzaghı'yi tebrik etti. 

Razzaghı, daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

adminadmin