Güncel
Giriş Tarihi : 29-12-2014 23:00   Güncelleme : 29-12-2014 23:00

Bartın-Amasra Tüneli'nin açılış töreni

BARTIN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Aşılmaz' denilen dağları aşmak, 'geçilmez' denilen vadileri geçmek için adeta seferberlik ilan ettik" dedi

Bartın-Amasra Tüneli'nin açılış töreni

BARTIN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Aşılmaz' denilen dağları aşmak, 'geçilmez' denilen vadileri geçmek için adeta seferberlik ilan ettik" dedi.

Elvan, Bartın-Amasra Tüneli'nin açılış töreninde, Bartın'ı komşu illere, başkente ve dünyaya bölünmüş yollarla bağlamaya kararlı olduklarını söyledi. 

Kentin, çevre yolu ihtiyacını bildiğini ve bu konuda gerekli talimatları verdiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu: 

"Bizim yol yapmaktan, tünel açmaktan, köprüler, viyadükler yapmaktan muradımız, milletimizin gönlünü yapmak, gönlünü açmaktır. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bölünmüş yolun 9,5 kat fazlasını son 11 yılda tamamladık. Amasra, Bartın'ın turizm kapısı. Yolcu limanına gemiler yanaşamıyordu, hem yanaşma iskelesi hem de yüzer iskele yaptık. Türkiye, denizler ülkesi olduğu kadar sıradağlar ülkesi. Ülkemizin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, batısında dağlar var. 'Aşılmaz' denilen dağları aşmak, 'geçilmez' denilen vadileri geçmek için adeta seferberlik ilan ettik. Kuzeyden güneye, doğudan batıya kesintisiz koridor oluşturduk. Cumhuriyet tarihi boyunca sadece 50 kilometrelik 83 tünel yapılmışken, biz bunu 204 kilometreyle 277'ye çıkardık. Önümüzdeki yıl, dünyanın en uzun ikinci çift tüplü tüneli Ovit dahil, 9 tünel daha açıyoruz.

İktidarımızda 123 kilometre uzunluğunda bin 726 köprü ve viyadük yaptık. İşte hizmet, medeniyet, kalkınma budur."

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve protokoldekilerle tünelin açılış kurdelesini kesen Elvan, dana sonra Amasra Belediye Başkanı Emin Timur'u ziyaret etti.

adminadmin