Sağlık
Giriş Tarihi : 19-11-2022 15:02   Güncelleme : 19-11-2022 15:02

Beylikdüzü Panik Atak ve Depresyon Tedavisi

Beylikdüzü Panik Atak ve Depresyon Tedavisi

 

Panik atak adını sıkça duymuş olduğunuz ve günümüzde birçok insan yaşamış olduğu bir duygu durum bozukluğudur. Panik atak gençlerde ve yaşlılarda görülebileceği gibi çocuklarda da görülebilmektedir. Panik atak belirtileri arasında baş dönmesi, ani tuvalet ihtiyacı, baygınlık hissi, boğulma hissi, göğüs ağrısı, vücutta titreme, kalp atışında hızlanma gibi belirtiler yer alır. Yüksel psikoloji Beylikdüzü panik atak tedavisi ile panik atak durumunun önüne geçilmesi mümkün olur. 

Panik Atak Tanısı

Beylikdüzü panik atak tanısı yalnızca bu konuda uzman bir psikolog tarafından konulabilir. Uzman psikolog öncelikle hastanın tıbbi geçmişi ile ilgili sorular sorar ve fiziksel muayene yapılır. Hiçbir laboratuvar testi direkt olarak panik atağı teşhis edemez. Ancak hekimler yapılan bu testler ile panik atağın başka bir hastalıktan ya da psikolojik nedenlerden ortaya çıkıp çıkmadığı konusunda karara varabilir. 

Beylikdüzü panik atak tedavisi ile panik bozukluğu tamamen ortadan kaldırılabilir. Eğer uzman hekim uygun görürse hasta için bazı ilaçlar da reçete edebilir. Panik atak tedavisi mümkün ve tamamen iyileşme sağlanabilecek bir durumdur. Bu nedenle de panik atak için mümkün mertebe erken yardım almak son derece faydalı olur. Panik atak tedavisi ilaç reçete edilmesi durumunda öncelikle bu ilaçları disiplinli bir şekilde kullanmak gereklidir. Antidepresan ilaçlar kullanıldığı ilk günden etki göstermez. Bu ilaçların etkisi iki ila dört hafta içerisinde görülmeye başlar.

Bu nedenle kesinlikle pes etmemek ve istikrarlı bir şekilde ilaçlara devam etmek çok önemlidir. Ayrıca psikiyatri ilaçları tam olarak sekizinci haftada etkisini göstermiş olur. Etkili bir panik atak tedavisi için hekimin uzmanlığı da önemlidir. Yüksel psikoloji merkezi ile iletişim kurarak panik atak tedavisi konusunda profesyonel desteği alabilirsiniz. 

Kaynak: https://www.yukselpsikoloji.com/panik-atak/

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN