Genel
Giriş Tarihi : 09-02-2018 22:41   Güncelleme : 09-02-2018 22:41

BİM Sucukları İçin Mahkemeden Tokat Gibi Cevap

Gerçek Taraf tarafından haberleştirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın BİM Dağhan sucuklarını ifşa etmesi haberinin ardından yerel mahkemeye açtığı davayı kaybeden BİM'e bir tokat da Bölge İdare Mahkemesi tarafından atıldı

BİM Sucukları İçin Mahkemeden Tokat Gibi Cevap

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sırasında Türkiye’nin en çok market mağaza zincirine sahip olan BİM marketlerinde satılan, Dağhan sucuklarında çıkan Tükrük Bezi GerçekTaraf.com haber sitesi tarafından gün yüzüne çıkarılmıştı. Yaklaşık 9 milyon kişi tarafından okunan haberin ardından vatandaşlar BİM yetkililerine tepki gösterdi.

DAĞHAN SUCUKLARINDA YABANCI MADDE ÇIKTI

BİM’de satılan sucuk ürünlerinde yüzde yüz dana eti ibaresi belirtilen sucuklarda yabancı maddelere rastlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan analizlerde, Sultan Et Ürünleri tarafından üretilen, sadece BİM marketlerinde satışa sunulan Dağhan Sucukları’nda Tükrük Bezi (Baş eti) çıktığı açıklandı.

BAKANLIK İFŞA ETTİ

Firma yetkilileri Bakanlık tarafından yapılan analizlere itiraz etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aynı üründen bir numune daha aldı. İkinciye yapılan analizlerde de Tükrük Bezi (Baş eti) çıktığı görüldü. Bakanlık tarafından, Sultan Et firmasına cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

9 MİLYON KİŞİ OKUDU

Gerçek Taraf tarafından yapılan Dağhan sucuklarında çıkan yabancı maddeler haberi 9 milyon kişiye ulaşınca, BİM yetkilileri Gerçek Taraf internet sitesini yıldırmak için dava üzerine dava açtı.

MAHKEMEDEN BİM’E TOKAT GİBİ CEVAP

Tüketiciyi bilinçlendiren Gerçek Taraf internet haber sitesine üst üste açılan davalar sonuç vermedi. Mahkeme, gazeteye açılan davayı reddetti. Mahkemenin red kararı BİM yetkililerinde soğuk duş etkisi yarattı. Beklemediği bir karar ile karşılaşan BİM avukatları ne yapacaklarını şaşırırken, dava sonucunu BİM’in üst düzey yetkililerine nasıl açıklayacakları merak konusu oldu.

KAZANACAĞIMIZDAN EMİNDİM

Gerçek Taraf internet haber sitesi avukatı Pınar Alaçamlı; ‘Davayı kazanacağımızdan son derece emindim. Yapılan haberde tamamen tüketici bilinçlendiriliyor. Hakaret yok, aşağılama yok, yalan haber yok. Haber tamamen yasal ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan belgeye dayanılarak yapılmış. Karşımızda BİM marketlerinin avukat ordusu da olsa, bununla başa çıkacağımızdan emindik. Adalet tecelli etti ve hak yerine ulaştı’ dedi.

KİMSENİN SAĞLIĞI İLE OYNAYAMAZLAR

Gerçek Taraf internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır, doğru habercilik ilkesinden ayrılmadığını, bu konuda asla yılmadığını belirtti. Çakır; ‘Yaptığımız haberin her zaman arkasında durduk. Amacımız doğru olanı gün yüzüne çıkarmaktı. Bunu da başardık. İnsanların sağlığı ile oynayan ne kadar firma varsa her zaman bunların karşısında olacağız. Üç beş kuruş fazla para kazanmak için vatandaşın sağlığını tehlikeye atan firmalar şunu unutmasın ki bu memlekette hala dürüst gazeteciler var. Bunu asla unutmasınlar’ dedi.

BUNUN PEŞİNDEYİZ

Gerçek Taraf internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır; ‘Asla yılmadım ve asla yılmayacağız. Sonu ne olursa olsun, bunun gibi firmalar gazetemizde sürekli ifşa edilecektir’ dedi.

BİM MAHKEME KARARINA İTİRAZ ETTİ

BİM tarafından açılan dava yerel mahkeme tarafından BİM’in aleyhine sonuçlanınca mahkeme kararına itiraz edildi. Yerel mahkemenin kararına itiraz eden BİM, konuyu bir üst mahkeme olan ‘Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı

ÜST MAHKEME KARARI ONADI

Bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi tarafından incelenen dosyalar neticesinde ‘Yerel mahkemenin kararı’ yerinde verildiğini, davanın itiraz hakkı olmayacağı, verilen kararın son karar olduğu ve dava yolunun kapandığı kaydedildi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN