Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-07-2020 13:05   Güncelleme : 28-07-2020 13:05

Bir Sezonun Öğrettikleri!

Bir Sezonun Öğrettikleri!

Bu sezon Süper Lig şampiyonluğu 6. kez farklı bir takım tarafından kazanıldı. Süper Lig’de şampiyon sayısını ne kadar artırırsak ligimizin kalitesi o oranda artacaktır. Yani bir bakıma 3 İstanbul takımı saltanatı sarsılacaktır ki, bu durum ligimizi daha zevkli bir hale getirecektir.

Bu sezon çok ilginç bir sezon oldu. Başakşehir bize göre şampiyonluğu hak etti. Her hattıyla (kalecisi, defansı ve hücum hattı) ve yönetim açısından da hak edilerek kazanılmış bir şampiyonluk diyebiliriz ama bazen öyle nüanslar Başakşehir lehine kullanıldı ki belki de bunlar yaşanmasa başka bir takım şampiyon olabilir o zaman da şampiyonluğu o takım hak etti diyebilirdik.

Şöyle ki bazı maçlar vardır kırılma maçıdır ve o maçı alırsanız toparlanıp yarışa devam edebilirsiniz. Hakemler öyle maçlar yönetti öyle kırılma anları yaşattılar ki önce Fenerbahçe sonra Beşiktaş ve en son Galatasaray lige havlu attılar.

Trabzonspor’da çok olumsuzluk yaşadı ama yine de direnmeyi başardı. Onlarda kendilerine altın tepside sunulan şampiyonluk şansını hoyratça harcadılar dersek abartmış olmayız.

Bu sezon ligin sıralamasını hakemler belirledi desek haksızlık etmiş olmayız. Küme düşen 3 takımımız da çok ciddi haksızlıklara maruz kaldılar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN