Güncel
Giriş Tarihi : 08-02-2023 18:11   Güncelleme : 08-02-2023 18:11

Bu yardımına laf edenlerin hiç mi ihtiyacı olmayacak!

Melikgazi Belediyesi Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle deprem bölgesine iş makinaları ve ihtiyaç malzemeleri, seyyar WC ile birlikte mescit göndermesine sosyal medyadan anlamsız tepkiler geliyor.

Bu yardımına laf edenlerin hiç mi ihtiyacı olmayacak!

Türkiye'nin 10 farklı ilinde yaşanan deprem felaketi için dünyanın dört bir yanından yardım gelirken, Melikgazi Belediyesi'nin yardım için Mobil Mescit göndermesi sosyal medyadan büyük eleştiri aldı. Başkan Palancıoğlu, Twitter üzerinden konuyla ilgili tanınmış kişilere açıklamalar yaparak, yardımın amacını anlatmaya çalıştı.

 Başkan Dr. Palancıoğlu, “Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerim iletiyorum. Cenabı Allah her türlü afetten, sıkıntıdan ülkemizi korusun. Özellikle Maraş, Malatya başta olmak üzere bazı illerimizde hasar büyük. Cenabı Allah tüm kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Biz de bu kapsamda deprem olur olmaz hemen organize olduk. İhtiyacı olan vatandaşlarımızı belediyemizde ağırladık. Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek Kahramanmaraş şehrimize Koordinatör Vali olarak gönderildi. Kendisiyle ve AFAD ile sürekli irtibat halindeyiz. Belediye olarak 1 mazot tankeri, 2 kamyonet, 1 adet vinç, 4 iş makinası, 4 TIR, 1 seyyar WC, 1 seyyar mescit, 2 adet 4x4 kar kürüme aracı, 1 jenerator, 1 oksijen kaynağı ve depremzede vatandaşlarımız için temel ihtiyaçları gönderiyoruz. Allah bu tür afetler ve depremleri bir daha göstermesin. Depremde Türkiye'nin bir gerçeği. Biz de deprem anından beri sürekli sokaktayız. Depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Temennimiz zayiat ve can kaybının artmamasıdır. Büyük geçmiş olsun diyorum.” dedi.

PALANCIOĞLU CEVAP VERDİ:

Prof. Dr. Bengü Başer'in de içlerinde bulunduğu eleştirilere kayıtsız kalamayan Başkan Palancıoğlu, açıklama yapmaya çalışsa da, bu tutum karşısında bir çok vatandaş Melikgazi Belediyesi'ni eleştirdi. Prof. Dr. Bengü Başer'in, ''Sürekli deprem bölgesinde evleri yıkılanlarla temas halindeyiz; mobil mescit isteyen kimse olmadı.

Yemek, içme suyu, ısıtıcı, uykuda yakalandıkları için kıyafete ve aracı olanların da benzine ihtiyaçları var'' açıklaması ve Melikgazi Belediyesi'ne ait Mobil Mescit paylaşımının altına yorum yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, ''Merhaba Bengi Hanım, elimizde hazır olan ve mescid olarak gerektiğinde kullandığımız konteynerı barınma, koordinasyon ve diğer gerekli hizmetlerde kullanılması için deprem bölgesine gönderdik. Selamlar'' ifadesiyle konuyu açıklığa kavuşturdu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN