Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-06-2017 14:59   Güncelleme : 16-06-2017 14:59

Cami Tuvaletlerinden Ücret Alınmasını Şikâyet Etti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkan karara rağmen cami tuvaletlerinden ücret alınmaya devam ediliyor. Merkezi yerde bulunan bazı cami tuvaletlerinin ise adeta para bastığı biliniyor.

Cami Tuvaletlerinden Ücret Alınmasını Şikâyet Etti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, “cami tuvaletleri ücretsiz hizmet verir” kararına rağmen cami tuvaletlerinin ticarethane gibi işletilmesi şikâyet konusu oldu. Samsunlu bir vatandaş, İlkadım İlçesi’nde bulunan ve adeta para basan Site Cami’nin tuvalet işletmecilerini Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyet etti. Öte yandan, Samsun genelinde cami tuvaletlerinden ücret alındığı bilinen bir gerçek. Meclis kararına rağmen bu duruma neden müdahale edilmediği ise merak konusu oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 10 Ekim 2016 tarihli toplantısında, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 3 Ekim 2016 tarih ve 4610 sayılı teklifi üzerine hazırlanan rapor sonucunda, Büyükşehir Belediyesi sınırlarında cami tuvaletlerinin ücretsiz olduğu kararı alındı. Kararda, “Camilerdeki tuvaletlerin, temizliği belediye tarafından yapılır ve yaptırılır ve tuvaletlerin ticari nitelikte kullanılmasına izin verilmez, ücretsiz hizmet verilmesi sağlanır” denildi.

ÜCRET ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile başvuran bir vatandaş meclis kararına rağmen Samsun İlkadım İlçesi'nde bulunan Site Cami'nde bulunan tuvaletten ücret alınmaya devam edildiği gerekçesiyle şikâyette bulundu.

Nevzat Yüce isimli vatandaş, başvuru dilekçesinde, “Meclis kararına rağmen Site Cami tuvaletinden ücret alınmaya devam edilmektedir. Şayet bu tuvalet cemiye ait değilse site cami caminin tuvalete olmaması ayrı bir şikâyet konusudur” görüşlerine yer verdi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis kararı şöyle:

"Büyükşehir Belediyesi sınırlarında "Planlı alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre ibadethanelerin müştemilatları niteliğinde olup, ticaret kullanımında olmadığından camilerdeki tuvaletlerin, temizliği belediye tarafından yapılır ve yaptırılır ve tuvaletlerin ticari nitelikte kullanılmasına izin verilmez, ücretsiz hizmet verilmesi sağlanır."

Samsunsonhaber.com - Bülent Karslıoğlu

adminadmin