Güncel
Giriş Tarihi : 30-04-2015 14:30   Güncelleme : 30-04-2015 14:30

Cemil Şeboy’dan Aziz Kocaoğlu’na İş Birliği Çağrısı

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, İzmir’de trafik ve ulaşım sorununun çözülmesi için 65 kilometrelik metro hattının yapılması gerektiğini belirterek, "Trafiğin kesinlikle yer altına inmesi lazım

Cemil Şeboy’dan Aziz Kocaoğlu’na İş Birliği Çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, İzmir’de trafik ve ulaşım sorununun çözülmesi için 65 kilometrelik metro hattının yapılması gerektiğini belirterek, "Trafiğin kesinlikle yer altına inmesi lazım. Biz bu konuda belediye ile birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Cemil Şeboy ile Gürbüz Akbulut, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği kahvaltıda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kahvaltının ardından Üçyol ve İnönü Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden iki aday, yoğun ilgi gördü. Cemil Şeboy’u ’efsane başkan’ sloganıyla karşılayan esnaflar, "Buca’da yaptığınız hizmetleri biliyoruz, artık tüm İzmir’e hizmet edeceğiniz için sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.
AK Parti adayına en çok metro inşaatından dert yanan esnaflar, bölgedeki bir çok dükkanın kapandığını; ancak trafik sorunun yine de çözülmediğini aktardı. İzmir’de trafik ve ulaşım sorunun vatandaşları büyük sıkıntıya soktuğunu doğrulayan Cemil Şeboy ise, bu konuda alınacak önlemlerin projeleriyle birlikte hazır olduğunu belirtti. Şeboy, "İzmir’in 65 kilometrelik metro hattına ihtiyacı var. Bu olmazsa olmaz bir konu. İzmir daha önce planlamadığı için daracık yollarda, otopark olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Trafiğin kesinlikle yer altına inmesi lazım. Bütün dünyada bu böyle ancak bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi tek başına yapamaz çünkü metronun 1 kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Biz bu konuda Belediye ile birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
Belediyelerin böylesine büyük bir projeyi hayata geçirmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Şeboy, "İnşallah belediye başkanımızla planlama konusunda ortak bir noktaya varılır. Hükümet olarak da biz elimizden geleni yaparız. Ben de bu işin takipçisi olurum” diye konuştu.
adminadmin