Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-06-2021 12:36   Güncelleme : 04-06-2021 12:36

Devlet-Millet Arasında Diyalog Olmalı!

Devlet-Millet Arasında Diyalog Olmalı!

Sevgili dostlar öyle üretken kimseler vardır ki bir günlük av serüveni üzerine kitap yazıyor, ben de bundan esinlenerek müsaadenizle bir günümü köşemde değerlendireceğim.

Köyde akrabaların düğünü vardı, davet icabı gittik, ilk gün gayet güzel ve eğlenceli oldu, özlediğim bir çok tanıdık, dost ahbabı görme fırsatım oluştu.

İşin iyi tarafı kadınlar ile erkekler 300 metre arayla, birbirini görmeyecek şekilde farklı yerlerde oynuyorlardı. Malum düğünlerde dinen en sakıncalı durum kadın erkeklerin el ele düğüne girmeleridir.

İlk akşam saat 22’den sonra kadınlar canlı müzik eşliğinde oynamak istediler, anos edildi erkekler alanı terk etsinler diye, ama saz ekibi erkelerden oluşuyordu, buna rağmen “eh olabilir” dedik,  bir de baktık ki birkaç genç yine kadınların arasına daldı,  tabi suç iki taraflıydı,  bence üç beş yaşlı kadın buna engel olabilirdi,  onlar  müdahale etmeyince erkeler uyarıda bulundular. Buna karşılık nefsi davranan birileri kendince alınmıştı, çünkü insanlar ilahi öğreti ne diyor? demeden nefsinin arzularına kulak veriyor maalesef!

Saat 22 civarı birkaç tane havai fişek patladı, görüntü güzeldi ama meğerse bölge karakolu yasaklamış, üstelik 21:30 da düğünü durduğun dediği halde birileri bir, “şey olmaz” düşüncesiyle disiplini bozmuş ve karakol düğün sahibini çağırarak uyarıda bulunmuş ve “yarın ilk işiniz Kaymalıktan izin almak olsun” demiş.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN