Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-07-2022 10:48   Güncelleme : 01-07-2022 10:53

Dünya-âhiret dengesi nasıl olmalı!

İslâm dini, hayatımızın tamamını kuşatmaktadır. Yüce Allah’ın emir ve yasakları, dünyada huzur ve mutluluğa, âhirette ise cennete ulaşmamıza vesiledir. Buna rağmen bazen bizler, dünya meşgalesine dalar, dinimizin hayat veren ilkelerini göz ardı ederiz.

 Dünya-âhiret dengesi nasıl olmalı!

Peygamberimizin rehberliğinden ve örnekliğinden uzaklaşır, İslâm’ın hayatımıza anlam katan etkisini yavaş yavaş kaybederiz. Geçici olana meyleder, dünya-âhiret dengesini kaybeder, dünyevîleşiriz.

Yüce Allah şöyle buyurur: “Bu dünya hayatı, sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat,  (dünya hayatı değil) âhiret hayatıdır. Keşke bilmiş olsalardı!” (Ankebût, 29/64) Dünya ve âhiretten birisini ihmal etmek insanın mutsuzluk, huzursuzluk sebebidir. İslâm dini, dünya ve âhiret hayatını bir bütün olarak değerlendirir.

Dünya ve âhiretin bütünlük içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini Kur’ân-ı Kerim ısrarla belirtiyor. “Ey Rabbimiz bize hem dünyada hem de âhirette iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru.” (Bakara, 2/201) Allah’ın rızâsına uygun geçirilen bir ömrün akıbeti olan âhiret, iyi ve güzel olacaktır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN