Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-12-2022 16:32   Güncelleme : 01-12-2022 16:32

Eğitim Okulun Kapısında Başlar!

Makalemizin başlığını İstanbul Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokul Müdürü Mehmet Tatlı hocamızdan duymuştum. Mehmet Tatlı hocamız ve Okul Müdür Yardımcısı Sırrı Büyükemre’nin birçok kez öğrencileri okulun kapısında beklediğine şahit oldum. Mehmet hocaya, neden okulun kapısında beklediğimi sorduğumda; “Eğitim okulun kapısında başlar” demişti. Bu cevap çok hoşuma gitmişti.

Eğitim Okulun Kapısında Başlar!

 

Her söz eyleme geçtiğinde anlam kazanır. Türkiye’nin geleceği örnek eğitimcilerin ellerinde yükselecektir. Eğitim sadece kalem ve kâğıttan ibaret değildir. Araba kullanırken, sokakta yürürken, komşuluk yaparken, dahi eğitim kültürüne ihtiyacımız var. Eğitimin amacı hayatın bütün evresinde, cehaletin karanlığını kaldırıp, bilginin apaydınlık medeniyetini sunmaktır. Bu bilgi medeniyeti üzerinde, eğitim çalışmaları doğru istikamette yol alabilir.  

Eğitimde en önemli kanun: hal ve davranışlarla örnek olmaktır. Zira sizde olmayanı bir başkasına verme imkanınınız yoktur. Bu kısmın çok önemli olduğunun altını çiziyorum. Çünkü Allah, Kur’an’da bu konu hakkında çokça uyarılarda bulunmaktadır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN