Genel
Giriş Tarihi : 25-03-2020 15:57   Güncelleme : 27-04-2020 16:04

En Şık Perde Modelleri Ve Dekorasyon Fikirleri

Ev dekorasyonu, onlarca ayrıntıya sahiptir. Bu yüzden bir ev dekore edilirken ya da yenilenirken her eşyaya, her noktaya ayrıca dikkat etmek, gerekli hassasiyeti göstermek icap eder. Çünkü inşa edilmek istenen bir yaşam alanıdır ve insanın kendini en rahat hissedeceği, bütün dış etkenlerden kurtularak kendini güvende hissedeceği bir elan dekore edilmektedir.

En Şık Perde Modelleri Ve Dekorasyon Fikirleri

Ev dekorasyonu konusunda önemli parçalardan birisi perdelerdir. Perdeler, ilk olarak gün ışığını ayarlamak ve evde mahremiyeti sağlamak için kullanılsa da aslında evin dekorasyonuyla yakında alakalıdır. Üstelik perde modelleri seçilirken bütün bir ev düşülmez. Böyle bir yaklaşımın sonu hüsranla biter. Bunun yerine her oda için ayrı düşünülmeli, her odanın perdesi farklı unsurlarla bir arada hayal edilerek seçilmelidir. Bir perde bir evin tazını yansıtır, ev sahiplerinin zevkini öne çıkarır. Eve istenilen sıcak ve şık tarzı katar. Bütün bunları ise doğru perde seçimi sağlar.

Perde seçiminde pek çok detay vardır. Perdenin kalitesi, kumaşı, renkleri, kesimi ilk akla gelenler olsa da kir tutmaması ve temizlenmesi de bir o kadar önemlidir. Çünkü özellikle mutfak, banyo gibi odalarda perdelerin kirlenmesi, lekelenmesi çok daha fazla olur ve günümüzde kir tutmayan, kolay temizlenebilen perde kumaşları, perde çeşitleri geliştirilmiştir. Bu yüzden seçim yaparken bunları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Perde Modelleri ve Perde Seçiminde Dikkat edilmesi Gerekenler

Perde modelleri dediğimizde ilk karşımıza çıkan seçenekler şunlardır:

  • Fon perdeler,
  • Tül perdeler,
  • Çocuk odası perdeleri,
  • Rüstik perdeler,
  • Mutfak perdeleri,
  • Güneşlikler,
  • Stor perdeler,
  • Jaluziler,
  • Banyo perdeleri.

Bütün bu perde modellerinin kendi içinde onlarca rengi, kumaşı, dikim ve desen özellikleri vardır.

Eviniz için bir perde seçimi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken husus renkler ve evin tarzıdır. Bunu odalarınızdaki diğer eşyalarınız, aksesuarlarınız ve mobilyalarınıza göre seçmeniz gerekir. Tarzınızın modern mi, klasik mi, spor mu, egzotik mi, rüstik mi öncelikle buna karar vermelisiniz. Her tarzın kendine uygun renkleri desenleri, kumaşları ve perde aksesuarları vardır. Bu yüzden tarzınızı belirledikten sonra seçiminizi yapmanız daha kolaylaşır.

Odaların genişliği ve pencerelerin genişliği de çok önemlidir. Çünkü perdenin ölçülerinin aynı zamanda oda ve pencereler ile uyumlu olması gerekir. Eğer odanız ya da salonunuz geniş ise tavandan yere kadar uzanan bir perde daha şık dururken dar odalarda pencere pervazında kesilen perdeler daha estetik bir görünüm ortaya koyacaktır.

Renk konusu bir diğer detay. Odanızın, mutfağınızın ya da salonunuzun hâkim rengi ne? Duvarları hangi renk? Mobilyalarınız, aksesuarlarınız, kapılarınız, zemininiz, halılarınız hangi renk? Bütün bunlar odalarınıza göre perde rengi seçiminde etkili olacaktır. Öne çıkan renklerle ve tonlarla uyumlu bir model seçimi görsel açıdan istediğiniz ev dekorasyonunu yakalamanızı çok daha kolaylaştıracaktır. Kimileri sade renklerle bir estetik yakalamaya çalışır kimileri desenlerle. Mevcut perde modelleri her tarza ve zevke rahatlıkla hitap edebilecek zenginliğe sahip. Bu da herkesin aradığını rahatlıkla bulabilmesine imkân sağlıyor.

Perde Seçimine Dair Fikirler

Perde seçiminde pencerelerin genişliği, tavanların yüksekliği, odalardaki pencere sayısı ve şekli gibi detaylar da önemlidir. Bunların her birisi için farklı noktalara dikkat edildiği taktirde çok daha şık, kaliteli dekorasyonlar elde edilebilir. Eğer perde seçimi, perde dekoru, perde uyumu hakkında daha detaylı fikirlere, bilgilere ulaşmak isterseniz Dekor Blog sayfası bu konuda son derece başarılı. Zengin bir içeriğe sahip olan blog sayfası aynı zamanda sürekli güncelleniyor. En moda tasarım fikirleri kısa sürede orada yer alıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN