Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-07-2019 09:31   Güncelleme : 20-07-2019 09:31

Erhan Usta'dan Fuat Köktaş'a Fındık Eleştirisi

Samsun Milletvekili Erhan Usta, fındık fiyatlarını geçen sene ziraat odaları açıklamayın dediği için geç açıkladık diyen AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ı kınayan bir açıklama yaptı.

Erhan Usta'dan Fuat Köktaş'a Fındık Eleştirisi

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı açıklama Usta, Köktaş’a “Sen nerenin milletvekilisin? Hangi mecliste milletvekilisin?” diye sordu. İşte Usta’nın o açıklaması:

“Fındık fiyatlarının geçtiğimiz seneki seyriyle alakalı adeta ziraat odalarına iftira atan, fındık üreticilerinin sıkıntılarını gündeme taşıyanları ucuz siyaset yapmakla suçlayan AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ı kınıyorum!

"Ziraat odaları, geçen sene fındık fiyatı açıklanmamalı dediği için geç açıklandı" diyen Fuat Köktaş nerenin vekilidir? Hangi mecliste milletvekilidir? Diyelim, dışarı çıkmıyor, meclise de gelmiyor, gazete de mi okumamaktadır? Tarihleriyle oda başkanlarının söyledikleri ortada...

Geçen sene Cumhurbaşkanı'nın 1 Kasım itibariyle TMO'nun 14 TL'den fındık alımına başlayacağını açıkladığı 26 Ekim tarihine kadar fındık fiyatlarının ortalama 12 TL seviyesinde seyrettiği ortada...

Yalan yanlış bilgiler verip iftiralar attığı yetmiyor gibi, borç içindeki üreticinin 12 TL'den sattığı fındığı, mahsul üreticinin elinden çıktıktan sonra başkalarının 18 TL'ye kadar sattığını da iftiharla söylüyor. Çiftçinin emeğinin nasıl sömürüldüğünü ifşa ediyor!

Verdiğim fındık önergesinde, koltukta büzülen ve elini gizleyerek red oyu kullanan Fuat Köktaş'a tavsiyem, ucuz siyaset yapmasın, memleketinin vekili olsun, üreticisinin hakkını savunsun, bir an önce TMO’un hakkaniyetli bir alım fiyatı açıklaması için çalışsın.”

adminadmin