Güncel
Giriş Tarihi : 26-08-2014 11:29   Güncelleme : 26-08-2014 11:29

ETİ BAKIR ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI BU GÜN YAPILACAK!

Tekkeköy’de bulunan Eti Bakır AŞ, kapasite artırımına gitmek için, Çevresel Etki Değerlendirme sürecini başlattı.

ETİ BAKIR ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI BU GÜN YAPILACAK!

ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesine istinaden halkın katılım toplantısı bu gün saat 14:00’da Samsun Tekkeköy Airport Resort Hotel'de yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilendirmede halkın katılım yeri ve saati ilan edilmeyerek ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve SAMSUN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden öğrenilebileceği belirtiliyor.. 

DİRENİŞ TERME’DEN TEKKEKÖY’E SIÇRAYABİLİR Mİ?

Sitedeki bilgilendirme ilanı şöyle:

SAMSUN ili TEKKEKÖY ilçesi sınırları içerisinde ETİ BAKIR A.Ş. tarafından yapılması planlanan ETİ BAKIR A.Ş. SAMSUN İŞLETMESİ KAPASİTE ARTIRIM (İZABE TESİSİ, ASİT TESİSİ, FLOTASYON TESİSİ, ELEKTROLİZ TESİSİ) VE ÜRETİM İYİLEŞTİRME (KRİSTALİZE AMONYUM SÜLFAT TESİSİ, OKSİJEN-AZOT-ARGON ÜRETİM VE DEPOLAMA TESİSİ, FLOTASYON ATIKLARI DÜZENLİ DEPOLAMA ALANI) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 26/08/2014 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya SAMSUN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve SAMSUN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

adminadmin