Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2018 15:53   Güncelleme : 26-09-2018 15:59

Fuat Köktaş: Kolektif Aklı Ön Plana Çıkardık

Fuat Köktaş: Kolektif Aklı Ön Plana Çıkardık

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Akademi Samsun Buluşması programında konuşan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "KOBİ’leri desteklemeyi, istikrarlı ekonomik büyümenin ve sosyal gelişmenin önemli bir gereği olarak görüyoruz. Bu anlamda hükümetimiz her alanda önemli destekler, hibeler vermektedir. Sizlerde dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeli, yeni pazar yerleri bularak, yeni ürünlere piyasaya sürerek, o yetişmiş insan gücümüzü, bilgi birikimimizi ve alt yapımızı güçlendirerek bu süreçte yolumuza devam etmeliyiz." dedi.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Akademi Samsun Buluşması programı ilimizde gerçekleşti. Programa katılan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, toplantıda konuşma yaptı.

KOBİ’leri desteklemeyi, istikrarlı ekonomik büyümenin ve sosyal gelişmenin önemli bir gereği olarak gördüklerini belirten Milletvekili Köktaş, her yerde başarılı girişimcileri görmek gurur verici bir durum. Hükümetimizin akılcı politika ve yatırımlarının desteklenmesi sayesinde KOBİ'lerin rekabet gücünün arttığını, Türkiye'nin ekonomik büyümesine büyük katkı sağladığını söyledi.

YENİ PAZAR YERLERİ BULMAMIZ GEREKİYOR

Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Özellikle teknolojiyi iyi kullanmamız gerekiyor. Bakın artık kişisel üretimler yapılmasına hızlı bir şekilde gidiyoruz. İstediğiniz bir ürünü kendiniz internetten çizdiğiniz, şeklini, tasarımını yaptığınız zaman size onu yapıp gönderiliyor.

Evet Sanayi Bakanlığımız da aynı şekilde insanlığın haritasını çıkartıyor. Örnek olarak aynı ağrı kesicinin ya da antibiyotiğin aynı etkiyi vermediğini teşhisini yapılıyor.

Yani hangi hastaya hangi ilaç verileceği ve buna göre üretim yapılacağı için, ilaç israfını da önüne geçileceği bir döneme, devire hızlı bir şekilde giriyoruz.

Bizim yetişmiş insan gücümüz var, bilgi birikimimiz var, karşılığında bunu satın alacak bir kitle toplum var. O zaman biz hepsini bir araya getirip yeni pazar yerleri bularak, yeni ürünlere piyasaya sürerek, o yetişmiş insan gücümüzü, bilgi birikimimizi ve alt yapımızı güçlendirerek bu süreçte devam etmeliyiz.

Para sıcaktır eğer yerinde ve zamanında kullanmazsak elimizi yakar. Para korkaktır güvenli limanlar ister. Eğer bu limana güvenmiyorsa para elinizden kaçıp gider onun için güven ve istikrar paranın yönetilebilmesi için olmazsa olmazlarında bir tanesi olarak önümüze çıkıyor.

KOLEKTİF AKLI ÖN PLANA ÇIKARDIK

Ben Samsun sanayicisine gerçekten güveniyorum. Gençlerimiz var aramızda. Teknoloji geliştirme merkezlerini ziyaret etme fırsatı bulmuştuk. Hepsini de aslında büyük yatırımcıların, sanayicilerin bu kardeşlerimizi gidip ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

Gerçekten gençlerimiz pırıl pırıl işler yapıyor. Yeni teknolojiler, yeni sanayi alanları geliştirmeye çalışıyorlar.

Samsun hemşehrilerimize şunu söylemek istiyorum. Ticaret ve Sanayi odamızın meclis üyesi toplantısında da dile getirdiğim için burada da çok rahatlıkla söylemek istiyorum.

Bizim son yıllarda yapamadığımız Samsun’da toplu kolektif aklı ön plana çıkarmak gibi sorunumuz vardı. Fakat bu noktada çok önemli adımlar attık. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizle birlikte Ankara’da Bakanlıkları ziyaret ederek, Samsun’un ihtiyacı olan Sanayi alanlarının tespitini vs. yaparak önümüzü açacak şekilde teknoloji yatırımları yapılacağı katma değer yüksek olacak yatırımların yapılabileceği sahaların oluşturmak ve Samsun’un 20-30 yıl Sanayisine ihtiyacını karşılayacak çalışmaları yapmaya başladık.

HAKLARINIZI İYİ TAKİP EDİN

Bazen kriz dönemlerinde daha çok güçlenerek çıkan firmalarımız olur. Bazen hiç istemediğimiz ümit etmediğimiz düşünmediğimiz birçok sorunla karşılaşan firmalarımız mutlaka olacaktır. Önemli olan umudumuzu kaybetmememiz. Kriz sürecinden daha başarıyla çıkmanın yollarını birlikte bulmamız.

Sizden istirhamım şu. Birçok hakkınız var. Birçok alabileceğiniz destekler, teşvikler yatırımlar var. Ama bunların birçoğundan bir haberiz. Sadece sabahleyin gidip kafamızı fabrikamızın içerisine sokuyoruz. Dünya’da neler var. Türkiye’de neler var bunları bulmamız araştırmamız ve şirketlerinize taşımanız gerektiğini sizlere söyleyeyim. 

Hükümetimizin son almış olduğu kararlar özellikle sizlere verilen destek ve hibe programlarını her birinizin bunları mutlaka araştırmalı ve danışman firmalardan bilgi alarak bu yolda yürümenizi size tavsiye ediyorum. Bu programın yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı işler bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.

 

adminadmin