Türkiye
Giriş Tarihi : 23-07-2020 14:13   Güncelleme : 23-07-2020 14:15

Gazeteci Yazar Asım Gültekin Vefat Etti!

Gazeteci, yazar ve eğitmen Asım Gültekin geçirdiği kalp krizi sonucu 45 yaşında Yalova'daki evinde vefat etti.

Gazeteci Yazar Asım Gültekin Vefat Etti!

Gültekin’in cenazesinin 23 Temmuz Perşembe günü İkindi namazında Amasya Taşova Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Doğu Mahallesi Kabristanlığına defnedilecek.

Dil Evi Etimoloji Topluluğu Başkanı olan Asım Gültekin bugüne kadar birçok kültürel çalışmaya imza atan ve uzun yıllar Türkiye Dergiler Birliği'nin başkanlığını üstlenmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gültekin'in vefat haberini aldığını ve üzüldüğünü dile getirerek, "Güzel adamdı. Zor zamanlarda ağır yükler yüklenmiş, gerçek bir dava adamıydı. Buralıydı. Kültürümüzü sevdi, sevdirdi. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, dostlarının ve talebelerinin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

 

ASIM GÜLTEKİN KİMDİR?

1975 Amasya Taşova doğumlu Asım Gültekin, kökleri Artvin ve Selanik'e uzanan bir Ahıska Türküdür. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL'de tamamladı. Kartal Anadolu İmam Hatip'te kültürel çalışmalara öncülük etti. Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

Gazeteci, yazar ve eğitimci olan Gültekin'in; Milli Gazete, Yörünge, Yediiklim, Yeni Şafak, Sağduyu, Vakit gazetelerinde kültür sanat merkezli yazıları yayımlandı.

Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar, Gerçek Hayat, Genç, Yörünge, Yediiklim dergileri yazılarının yayınlandığı dergilerden bazılarıdır. İz yayıncılık bünyesinde aylık Kitap Postası dergisini 20 sayı çıkardı.

Biat dergisini yılda bir sayı olarak 5 yıl çıkardı, Seher dergisini devam ettirdi. Beraber bulunduğu gençlere birçok dergi (50’den fazla dergi) çıkarttırdı.  Dünya Bizim internet sitesi ve Cafcaf mizah dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. TÜRDEB (Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği) Başkanı olan yazar, süreli ve süresiz yayınlarda yazarlık yaptı, etimoloji dersleri seminerleri verdi.

Farklı illerdeki okullarda edebiyat öğretmenliği de yapan Gültekin, 2008'de yılın öğretmeni seçilmişti.

22 Temmuz 2020 tarihinde Yalova'daki evinde Hakk'ın rahmetine kavuşan Gültekin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Asım Gültekin, Amasya/Taşova'da bulunan Doğu Mahallesi Kabristanlığı'na defnedilecek.

Asım Gültekin kitapları

Alışmak Ölümüne Karşı (2015, 2018)

Birden Bine - Türkçede Sayıların Kökeni Üzerine Denemeler (2017)

Recep YAZGANRecep YAZGAN