Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2015 17:00   Güncelleme : 22-05-2015 17:00

Genel seçime doğru

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden, Medikal OSB’nin Bafra’ya yapılacağını söyledi

Genel seçime doğru

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden, Medikal OSB’nin Bafra’ya yapılacağını söyledi.

Özden, seçim çalışmalarını Bafra'da sürdürdü.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Özden, Samsun’da çeşitli yerlerde üretim yapan medikal ekipmanlar üreticilerinin artık Bafra’da bir arada olacaklarını kaydetti.

Özden, "Türkiye, enerjiden sonra en büyük harcamayı maalesef ilaç ve medikal ekipmanlara yapıyor. Yaklaşık her yıl 6 milyar dolar harcıyoruz. Bunun için yerli üretimi destekleyip dışarıya giden bedelin yurt içinde kalması için çalışıyoruz. Bunun için başlatılan çalışmaların son noktasına geldik. Bafra OSB’nin 2. Etabı bu firmalara ayırıldı. Bu alanda üretim yapan 66 firmamız var, 43 tanesi Bafra’ya gelecek. Çok küçük ayrıntılar kaldı" dedi.

Türkiye’nin ilk Medaikal OSB’nin Bafra'da yapılacağına dikkati çeken Özden, "Bunun sadece Bafra'ya değil, Samsun'a değil ülkemiz açısında da çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Zira burası Türkiye'nin ilk Medikal Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. Dünyada sayılı medikal sanayi üretim bölgelerinden birisi haline gelecektir. Buraya ulusal ve uluslararası yatırımcıların da çok kısa sürede geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

adminadmin