Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-11-2019 09:01   Güncelleme : 15-11-2019 09:01

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum mahalle buluşmaları devam ediyor!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uyum Mahalle Buluşmaları”nın 25.si gerçekleştirildi

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum mahalle buluşmaları devam ediyor!

Birlikte yaşam kültürünün oluşturulması ve farklı kültürlerin birbirilerini daha iyi tanıması amacıyla düzenlenen etkinlik; Samsun Valisi Osman KAYMAK, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe OK, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, Samsun İl Göç İdaresi Müdürü Yusuf ÇAKICI çok sayıda bürokrat, yerel halk ve yabancı misafirin katılımıyla tamamlandı.

Açılış konuşmalarının ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Uzmanı Mustafa SALİHPAŞAOĞLU’nun yabancılarla ilgili doğru bilinen yanlışlar ve yabancıların hak ve yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapacağı etkinlikte; Mahalle filmi gösterimi ile Doğru Bilinen Yanlışlar video gösterimi yapıldı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu da uyum ve mahalle buluşmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti;

"Türkiye'nin bulunduğu Anadolu her millet için yüz yıllardır hicret yurdu, anayurt olmuştur. Anadolu mazlumlar için her zaman sığınma limanı olmuştur. Bugün Suriye'den, geçmiş dönemlerde Balkanlar ve Kafkasya'dan 500 yıl öncesinden bugüne kadar her zaman mazluma, her zaman barış ve huzur isteyene liman olmuştur. Devletimizin ve milletimizin cömertliğini anlatmaya gerek bile yok, çünkü bunu dünya biliyor, tarih kitapları biliyor ve tarih halen yazmaya da devam ediyor."

Programda, yerel toplum ve yabancı toplum tarafından sunulan gösteriler, yabancı çocukların gitar dinletisi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Öğrenci dans gösterisi, Iraklı Tara Salah Aldeen A. ABDULJALEEL’in müzik dinletisine de yer verildi.

Kanaat Önderi Firas Zaman Haloob ALKHAMEES’in konuşmasının ardından Iraklı Ressam Kasim Hameed Falih AL- BDAIRI ve Suriyeli Modacı Hassan MASSRI’nin başarı hikâyelerine yer verildi.

Yerel halk, yabancılar ve yerel yöneticilerin bir araya geldiği Uyum Mahalle Buluşması etkinliği ile sosyal uyum konusunda duygu ve düşüncelerin sohbet eşliğinde ifade edilmesiyle sona erdi.

adminadmin