Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2023 15:19   Güncelleme : 02-06-2023 15:19

Haziran Ayı Divan Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Divan Kurulu Toplantısı Atakum Kitapla Yeniden Diriliş Kitap Kahve’de gerçekleştirildi.

Haziran Ayı Divan Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Tevfik Yılmaz Demir’in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, şube Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu, Kadınlar Komisyonu üyeleri ile iş yeri temsilcileri katıldı.

Eğitim ve sendika gündeminin değerlendirildiği toplantıda, şube faaliyetleri ve planlamalar teşkilat üyeleriyle paylaşıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, şunları kaydetti;

 “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar aziz milletimizi derinden üzmüştür.

Millî birlik ve beraberlik duyguları içerisinde devletimizin tüm olanaklarının seferber edildiği deprem felaketinde biz de Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak şube yönetimi ve üyelerimiz ile birlikte seferber olduk.

Maddi yardım kampanyalarına destek verdik. Ayrıyeten ayni yardım kampanyası düzenleyerek 1 tır ihtiyaç malzemesini deprem bölgesine ulaştırdık. Kadınlar Komisyonu tarafından kadınların ihtiyaçları için kampanya düzenlendi ve bizzat deprem bölgesine gidilerek dağıtımı yapıldı. Yine Yönetim kurulumuzdan ve üyelerimizden deprem bölgesine gönüllü olarak giderek yardım faaliyetlerine katkı sağlayan arkadaşlarımız oldu. Kan stoklarının azalmış olması nedeniyle üyelerimizle birlikte kan bağışı kampanyalarına destek verdik.

Şubemiz, deprem bölgelerinden ilimize gelenlerin misafir edilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da üzerine düşen çalışmaları hassasiyetle yerine getirmiştir.

Genel Merkezimizin başlatmış olduğu çalışma kapsamında; Hatay ili Dörtyol ilçesinde yer alan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, şube yönetim kurulu üyelerimiz tarafından tek tek aranmak suretiyle; hal ve hatırları sorulmuş, maddi ve manevi sıkıntılarına çözüm bulunabilmesi için gerekli destek sağlanmıştır. Rabbim ülkemize bir daha böyle felaketler yaşatmasın inşallah.

Depremde vefat eden vatandaşlarımız için hatmi şerif okuduk.

Bu aziz millet, asrın felaketinin yaralarının sarılması noktasında büyük özveri göstermiştir. Allah hepsinden razı olsun.

Sendikamızın girişimleri sonucunda Ondokuz Mayıs Üniversitemizde uzun bir aradan sonra açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için süreç tamamlandı. Atanan arkadaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Samsun Üniversitesinde 2022 yılı içerisinde Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılmıştı. Bundan sonraki süreçte yine her iki Üniversitemizde de 2024 yılı içerisinde Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapılması için girişimlerimiz devam edecek.

Toplu sözleşme sürecinde ifade ettiğimiz hususların kazanıma dönüşmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi 3bin 600 ek gösterge idi.

Girişimlerimiz sonucunda 1. dereceye inen tüm memurlara 3600 gösterge verilmesi talebimiz karşılık buldu. Yine memurun alım gücünün azalmış olması nedeniyle maaşlara zam yapılması hususundaki ısrarlı talebimiz sonucunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından memurumuza müjde verildi ve en düşük devlet memuru maaşı 22 bin lira olarak açıklandı. Kendisine şükranlarımızı arz ediyoruz.

Önümüzde yine toplu sözleşme dönemi var. Özlük, mali ve sosyal haklar noktasında pek çok kazanım elde ederek çalışanlarının haklı desteğini ve teveccühünü kazanan Eğitim-Bir-Sen, hak arama mücadelesinde ve sorunların çözümünde gösterdiği çaba, kararlılık ve hassasiyet ile eğitim çalışanlarının alandaki sözcüsü, masadaki temsilcisi olmayı sürdürecektir.

2023 mutabakat döneminde Ondokuz Mayıs Üniversitemizde ve Samsun Üniversitemizde yine açık ara yetkili sendikayız.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 571 üye ile yüzde 59,35 oranla yetkide 14. yılımızı, Samsun Üniversitesinde 162 üye ile yüzde 74,65 oranla yetkide 5. yılımızı yaşadık.

Eğitim-Bir-Sen ülke genelinde 396 bin 418 üye sayısıyla genel yetkide 13. yıla girmiştir.

Yetkide istikrar sağlamamıza katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Biz üyelerimizden aldığımız destekle güçlüyüz. Gücümüze güç katmak için de üye sayımızı daha da yukarılara çıkarmalıyız. Bu hususta büyük çaba sarf etmeliyiz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

5. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ve bu beş yıllık süreçte Samsun Üniversitesinin büyümesinde pay sahibi olan başta tüm çalışanlar olmak üzere üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bu düşüncelerle; emek, ömür ve gönül veren tüm üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN