Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2020 10:19   Güncelleme : 03-12-2020 10:19

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş Hırsızlığı Doğruladı

İlkadım Belediyesi'nde ortaya çıkan 'zimmet iddiasını' doğrulayan Başkan Necattin Demirtaş, eski bir müfettiş olarak olayda ihmal gördüğünü söyledi

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş Hırsızlığı Doğruladı

İlkadım Belediyesi'nde İnsan Kaynakları Birimi'nde personel maaşları ile ilgili evrakları düzenleyen C.G. isimli şahsın, personel maaşlarından her ay kendi hesabına para aktarımı yaparak toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

 

16 AY BOYUNCA ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİ

İddiaya göre 16 aydır sürdüğü gündeme gelen zimmet olayı, personelin maaşlarının yattığı banka ortaya çıkardı. C.G.'nin banka hesaplarında yaşanan yüksek para hareketliliğinden şüphelenen banka müdürü, İlkadım Belediyesi'ne bilgi verdiği ve yetkililerinin ihbar üzerine harekete geçerek, toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği gündeme gelen C.G.'yi sıkıştırarak, olayı itiraf etmesini sağladığı öğrenildi.

 

MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULDU

Hedef Halk Gazetesi’nden Alper Cabbar’ın haberine göre, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın 'zimmet iddiası' üzerine idari soruşturma talimatı verdiği ve söz konusu C.G.'nin açığa aldırdığı bildirildi. Personel hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. C.G.'nin 150 bin lira geri ödeme yaptığı kaydedilirken, Başkan Necattin Demirtaş'ın talimatı ile C.G.'nin tüm mal varlığına da tedbir konulduğu açıklandı.

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, meclis toplantısında üyelere bilgi verdi. Demirtaş, yaşanan zimmet olayının doğru olduğunu, olaya adı karışan belediye çalışanı C.G. ile ilgili yasal sürecin başlatıldığını söyledi.

 

TEK BAŞINA MI YAPTI SORUŞTURMADA

Başkan Demirtaş, "C.G., Temmuz 2019'dan Kasım 2020'ye kadar düzenli olarak, 'rakamlar düzenli değil de işlemler düzenli' her ay en küçük rakam 4 bin liradan başlamış 9, 16, 30, 180 bine kadar giden bir tabloda normal bağış ödemelerinin dışında kendi hesabına para aktarımı sağlanıyor. İşlem kısaca şöyle nasıl yapıldığını anlatmak durumundayım. Belediyemizin maaş ödemeleri ile ilgili bankaya yazdığı talimat ekindeki işçi memur ücretlerinin toplamı gerçek toplam 1 milyar 200 milyon lira. Lakin rakam sayfa ekinden ve hayalen fazla alınmak sureti ile 1.200 yerine 1. 400 alınıyor. Hesapların kontrolünü de bu arkadaş yaptığı için olay fark edilmiyor. Bu çalışanın süreç içerisinde 860 bin lira kendisine para aktarıldığı tespit ediliyor. Şimdi bir taraftan bu paranın ödemesi yapılacak, bir taraftan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk, savcılığa verdik. Bir taraftan ilgili yaptığı işin farkında olsa gerek belediyeye 150 bin lira buna karşılık para yatırdı, biz bu arada onun üzerine kayıtlı gayrimenkullerine, hesaplarındaki paralarına ve aracına el koydurduk. İnceleme devam ediyor. Bu işi tek başına mı yaptı başka birileri de varsa inceleme sonunda ortaya çıkacak" dedi.

 

Olayın ortaya çıktığı günden itibaren gerekli soruşturmayı yaptıklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eski bir müfettiş olarak olayda ihmal gördüğünü söyledi.

Kaynak: Hedef Halk - N. Alper CABBAR

Recep YAZGANRecep YAZGAN