Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-01-2022 14:23   Güncelleme : 17-01-2022 14:23

İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanat Merkezi İlgi Odağı Oldu

İlkadım Belediyesi, engin kültür ve sanat zenginliklerine sahip olan Türk-İslam medeniyetinin önemli sanatlarını İlkadım’da yaşatıyor.

İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanat Merkezi İlgi Odağı Oldu

İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanatları Merkezi’nde öz sanatlarımız olan Hüsni- Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür gibi geçmişten günümüze gelen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları usta öğreticilerin yoğun emeği ile genç nesillere aktarıyor.

“Geleneksel sanatlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz”

İlkadım’da sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerine dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,“Geleneksel Türk-İslam sanatlarımız uzun ve köklü bir geçmişe sahiptir. Sanatkâr dedelerimizden miras kalan bu sanatlar günümüz sanatçılarının fırçalarının ucunda hayatiyetini devam ettirmeye çalışılmaktadır. Evlerimizin en özel köşesinde yaptığınız bir eserinizin olmasını istiyorsanız, sizleri de bu kurslarımıza bekliyoruz. Her ay İstanbul dan davet ettiğimiz ustalarımız ve Samsun da ki usta öğreticilerimizle birlikte eğitim verdiğimiz Türk İslam Sanatları Merkezi’mizde bugün gelinen noktadan oldukça memnunuz. Türk-İslam Sanatları Merkezimizi ziyarete gelenler binlerce yıllık Türk-İslam tarihi içerisindeki sanatsal anlamdaki o güzellikleri izleyebilme imkânı da bulabiliyor. Merkezimiz sadece eğitim vermekle kalmayıp bugün bir çok kurumlara usta öğretici anlamında istihdam sağlamış durumda. Burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ilçemizde özel atölyelerde, okullarda ebru,hat gibi atölyeleri şehrimizin değişik ilçelerde kurulmasına öncülük etmişlerdir. Bu manada Samsun'un kalbi olan İlkadm'da geleneksel Türk sanatlarını yaşatmaya devam edeceğiz’’ dedi.

“Gelecek nesillere örnek oluyoruz”

Geleneksel Türk el sanatlarından olan minyatür ve ebruyu gelecek kuşaklara aktarmak istediğin ifade eden İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanatları Merkezi yönetici Hatice Kül Kübra Ersoy,” Yaşanan pandemi nedeniyle ilçemizde bir çok kurslar kapandı. Minyatür ve ebru sanatı çok kutsal bir uğraş. Sabır, sevgi şefkat istiyor. 2016 da bu günümüze merkezimizde hedefimiz, işin ehli hocalarla ehil hocalar yetiştirip Samsun da geleneksel Türk sanatlarını herkese tanıtmaktı. Bugün Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olan merkezimiz de yetiştirdiğimiz Zeliha Gürler öğrencimiz, Ladik ilçemizde Şehit Uğur Göksu okulunda ebru atölyesini kurarak öğrencileri ile bir çok başarılı projelere imza attılar. Bizler de yapılan bu hizmet ile hedeflerimize ulaşmada desteklerini esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN