Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-03-2023 16:06   Güncelleme : 28-03-2023 16:06

İlkadım’a Dev Spor Yatırımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İlkadım Spor Kompleksi inşaatı hızla devam ediyor.

İlkadım’a Dev Spor Yatırımı

Tesisin tamamlanmasıyla kentin yeni bir spor tesisine kavuşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Yüzme havuzu, antrenman sahaları her detayı özel olarak tasarlandı. Şu an inşaatında yüzde 25 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. İnşallah önümüzdeki yıl hizmete açacağız” dedi.

Samsun yeni bir spor tesisine daha kavuşuyor. Türkiye’nin spor altyapısı güçlü şehirlerinden Samsun’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik ömrünü tamamlayarak yıkılan Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunun yerine yapılan İlkadım Spor Kompleksi inşaatı sürüyor. 3 katlı olarak planlanan dev spor kompleksinde hentbol, basketbol, voleybol antrenman sahaları, fitness salonu, olimpik yüzme havuzu, sauna, fin hamamı ve resmi turnuvaların düzenlenebileceği 1160 seyirci kapasiteli müsabaka salonu yer alacak.

‘2024’DE HİZMETE AÇACAĞIZ’

İlkadım Spor Kompleksi projesinin tamamlanmasıyla kentin yeni bir spor tesisine kavuşacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Spor, bizim en çok önem verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisi. Samsun, ülkemizde spor altyapısı çok güçlü şehirlerden. Belediye olarak sportif gücümüzü daha da artırmak ve ileriye taşımak istiyoruz. Çok sayıda spor projesini hayata geçirdik. Bunlardan birisi de İlkadım Spor Kompleksi. Genel anlamda proje inşaatının yüzde 25’ini tamamladık. Proje şehrimiz için çok önemli. Yüzme havuzu, antrenman sahaları her detayı özel olarak tasarlandı. 2024 yılında inşallah burayı hizmete açacağız” dedi.

VATANDAŞLAR HEYECANLA BEKLİYOR

Dev spor kompleksinin yapıldığı bölgede yaşayanlar ise projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyor. Hasan Varol, sporun daha da gelişmesi için böyle tesislere ihtiyaç olduğunu belirterek “Bu proje de çok güzel. Tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.  İyi nesillerin yetişmesi için bu tarz projelerin çok önemli olduğunu belirten Sinan Akpekmezci ise, “Bu projede emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

xxxx


 

Recep YAZGANRecep YAZGAN