Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2023 14:36   Güncelleme : 30-03-2023 14:36

İlkadım’da Hijyen Denetimleri Sürüyor

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla başta ekmek ve pide fırınları olmak üzere tüm gıda imalathanelerinde, hijyen, gramaj ve ruhsat kontrolü gerçekleştiriyor. Başkan Demirtaş,” Zabıta ekiplerimiz halkımızın sağlığını ilgilendiren her konuda sürekli teyakkuz halindedir” dedi.

İlkadım’da Hijyen Denetimleri Sürüyor

Ramazan ayı ile birlikte ilkadım ilçesinde ekmek ve pide fırınları ile gıda imalathanelerini sıkı bir şekilde denetleyen zabıta ekipleri denetimlerde ruhsat, gramaj, temizlik ve hijyen kontrolü gerçekleştiriyor. Ramazan pidesinin hem üretim hem de satış noktasında uygun hijyenik koşullarda vatandaşlara ulaştırılması amacıyla gerçekleştirdikleri denetimlerde esnafların sağlık ve hijyen konusuna da dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, esnafları uyardı.

"Sağlıklı gıdadan en küçük taviz vermeyiz, verilmesine müsaade etmeyiz"

İlçe halkının sağlığı için yıl boyunca kontrol ve denetimlerin kesintisiz devam ettiğinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Özellikle Ramazan, bayram gibi özel zamanlarda bu denetim ve kontrollerin daha da sıklaştığını ifade ederek, "Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, hemşehrilerimizin sağlığını ilgilendiren her konuda sürekli teyakkuz halindedir. Bu noktada en küçük bir ihmale göz yummadan en küçük taviz vermeden çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyorlar. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da başta fırınlar ve pideciler olmak üzere tüm gıda imalathanelerinde bu denetimleri daha da sıklaştırdılar. Sağlıklı ve hijyenik koşularda üretilen ekmek ve pideye ulaşabilmek, hemşehrilerimizin gönül rahatlığı ile bunları tüketmesi bu zamanlarda çok daha fazla önem arz ediyor. Biz de sofralara güvenilir gıda koyulabilmesi ve gönül rahatlığıyla tüketilebilmesi noktasında sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getiriyoruz" diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN