Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2019 09:26   Güncelleme : 06-03-2019 09:26

İşverene 8 farklı teşvik, İşsizlere büyük fırsat!

​Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunmasının ardından bu yıl da istihdam seferberliği kapsamında 8 farklı teşvikle tarihi destek paketleri geldi.

İşverene 8 farklı teşvik, İşsizlere büyük fırsat!

Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımızın 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladığını dile getiren Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Bu tarihi desteklerle ilgili yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi” dedi.

Çakır, geçen 25 Şubat tarihinde, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasının birincisinin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağımız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devletin karşıladığını dile getirdi. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır.  2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. Biz cebimizden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacağız. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. Tüm arkadaşlarımıza ‘gelin bu tarihi teşvikten yararlanın’ diyorum. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için de hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.”

DÜZENİNİ BOZMA, İSTİHDAMI KORU

Herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için de çok önemli bir destek getirildi. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, bununla ilgili olarak da, devletimizin işverene, “düzenini bozma, istihdamı koru” dediğini söyledi.

Tüm bu teşviklere ilişkin ise detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşılabileceğini belirtti. Yine de akla takılacak bir konuda oda/ borsalara ulaşılabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüp, İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan da ekstra hassasiyet beklediklerini vurguladı. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Bakın 2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve ülke genelinde 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şey yoktur. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.  

adminadmin