Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-02-2018 09:37   Güncelleme : 24-02-2018 10:24

KADEM Çarşamba’da Yurt Yaptıracak!

Samsun Çarşamba İlçesi Sungurlu mahallesinde FETÖ’den Milli Emlak Müdürlüğü’ne intikal ettirilen yurt binası Kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Vakfı’na devredildi.

KADEM Çarşamba’da Yurt Yaptıracak!

Vakıf binayı Çarşamba’da yükseköğretim yapan bayan öğrenciler için yurt olarak kullanacak.

Çarşamba Belediye meclisinin almış olduğu kararda, “Başkanlık Makamının 04.12.2017 tarih ve 58 sayılı yetkilendirme yazısı meclise hitaben okundu. Konu üzerinde gerekli görüş ve açıklamalar yapılarak, Çarşamba ilçemizde 19 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarda 4000’i bulan yükseköğrenim öğrencisi öğrenim görmekte, bu sayı yeni açılan bölümlerle her yıl artmaktadır.

Kadım ve Demokrasi Vakfı – KADEM, açtığı yurtlarla genç kadınların sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda yetişmelerini teşvik etmek amacıyla faaliyette bulunmaktadır.

Çarşamba ilçemizdeki bayan yükseköğrenim öğrencilerinin yurt ihtiyacının karşılanması amacıyla maliye bakanlığının 13.11.2017 tarih ve 32984 sayılı oluru ile Kadın ve Demokrasi vakfı – KADEM kullanımına bırakılan Çarşamba ilçesi Sungurlu Mahallesi 54 Ada, 108 parselde bulunan binanın yükseköğrenim yurdu olarak yapımı için ortak işbirliği protokolü ile yapım işlerine dair her türlü ayni ve nakdi desteğin sağlanması için anlaşma, sözleşme vb iş ve işlemleri yapmaya belediyemiz tüzel kişiliğini temsilen belediye başkanı Hüseyin Dündar’ın yetkili kılınması açık teklif usulüyle oya sunuldu.

Mevcudun oy çokluğuyla kabul edildi. Üye İbrahim Sezgin Red oyu kullandı.

adminadmin