Güncel
Giriş Tarihi : 10-01-2015 15:30   Güncelleme : 10-01-2015 15:30

Karla mücadeleye Karadeniz usulü çözüm

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda gübre serpme makinesiyle tuzlama yapıyor

Karla mücadeleye Karadeniz usulü çözüm

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda gübre serpme makinesiyle tuzlama yapıyor.

İlçede bir haftadır etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok sokak ve caddeyi buz tuttu. Belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını tuzlama aracı olmadığı için traktörün arkasına bağlanan gübre serpme makinesiyle sürdürüyor.

Belediye Başkanı Zühtü Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tuzlama araçlarının olmadığını, karla mücadele için tarım araçlarını kullandıklarını söyledi.

"Çaresizlikten ucuz projeler üretmeye çalışıyoruz" diyen Danacı, "Traktörümüzün arkasına taktığımız tohum saçma makinesiyle cadde ve sokaklarımızı dolaşarak tuz atıyoruz. Tarlaya tohum atar gibi yola da tuz atıyor. Tuzu caddenin her tarafına eşit dağıtıyor" şeklinde konuştu.

Danacı, vatandaşların 24 saat hizmetlerinde olduklarını kaydederek, belediyenin kısa zamanda tuzlama aracına kavuşmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

adminadmin