Güncel
Giriş Tarihi : 28-09-2021 12:09   Güncelleme : 28-09-2021 12:09

Kavak’ta köy müzesi kurulacak!

Geçmişte evlerde kullanılan eşyaların yanısıra tarım ve zirai aletlerin bir arada sergileneceği Köy müzesi için gün sayılıyor.

Kavak’ta köy müzesi kurulacak!

Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından Göçebe Mahallesinde restore edilen ilkokul binasında sergilenecek olan eserlerin büyük ilgi görmesi bekleniyor.   

Köy Müzesinde Sergilenecek eser bağışı bekleniyor

Kavak Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven yaptığı açıklamada: “ Mahallemizde kullanılmayan okul binamızı Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol karşılığında Sosyal ve Kültürel hizmetlerde kullanılmak amacıyla devraldık. Burada Köy Müzesi oluşturup geçmişte kullanılan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan eşyaları sergilemek istiyorduk. Bu düşüncemizi proje haline getirip Kavak Yerel Eylem Grubu Derneğine sunduk. Projemiz Kavak YEG tarafından kabul edilerek atıl halde bulunan İlkokul binamızın restorasyonu gerçekleştirildi.  Şu anda Köy Müzemizde sergilenecek eserleri tedarik etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hem kendi mahallemizde hem de çevremizde geçmişte kullanılan eserleri toplamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ellerinde bulunan eski ev eşyası, mutfak, tarım ve zirai aletleri müzemize bağışlamalarını talep ediyoruz. Kimden hangi eşyayı bağışlarsa o kişilerin ismini yazarak yaşatmaya çalışacağız. Bağışçı vatandaşlarımız bizi arayabilirler” dedi.

Köy Müzesi ve Kütüphane bir arada olacak

Geçmişini bilmeyen geleceği anlayamaz diyen Seven: “ Burada sergileyeceğimiz eserlerle dün ile yarın arasında köprü kurmak istiyoruz. Binamızın bir bölümünde kitaplığımız olacak. Burada da kütüphane hizmeti vereceğiz. Okul bahçemizi de açık hava müzesi ve yaşam alanı olarak kullanacağız. Köy Müzemiz tamamlanıp hizmete geçtiğinde başta İlçemiz okullarından olmak üzere çevreden de çok sayıda ziyaretçi alacağından kuşkumuz yoktur. Bu hususta bize destek veren ve bundan sonra da yardımcı olacaklara teşekkür ediyoruz” diyerek konuştu. 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN